Mama & Copilul

Tratament naturist dureri de urechi

Remedii naturale împotriva durerii de ureche

tratament naturist dureri de urechiExistă o serie de cauze pentru durerile de urechi, cel mai adesea fiind din cauza unei infecţii a urechii mijlocii. O altă cauză frecventă este numită „urechea înotătorului”, deoarece durerea de ureche şi înroșirea urechii sunt frecvent observate la înotători. Şi acumularea de lichid în ureche poate provoca dureri de ureche. Acest lucru este cauzat de infecţia sau blocarea trompei lui Eustachio. Uneori, schimbările drastice de presiune atmosferică pot produce dureri de ureche. Ele apar în timpul zborului, scufundarilor sau în timp ce urcaţi un deal înalt.

Vitamina C este un supliment bun pentru întărirea sistemului imunitar şi, astfel, poate preveni durerile de ureche. Vitamina C se găseşte în surse naturale precum: guava, lămâi, portocale şi roşii. Vitamina C are proprietăţi naturale antibiotice şi antihistaminice, care reduce durerea şi controlează febra şi inflamaţia.

Şi zincul este un remediu eficient pentru durerile de ureche. Trebuie luat din surse naturale precum: nuci caju, germeni de grâu, nuci pecan etc. Se pot servi crude sau presărate peste salate.

Şi echinaceea este un remediu bun împotriva durerilor de ureche.

Combinaţi ulei de lobelie cu ulei de măsline, picuraţi câţiva stropi în ureche şi băgaţi-vă vată în ureche pentru a ameliora durerea.

Aconitul, un remediu homeopatic fără efecte secundare, se poate lua când durerea de ureche este declanşată de expunerea la temperaturi joase.

O compresă caldă pe o ureche înfundată reduce rapid durerea şi disconfortul.

Adăugaţi un căţel de usturoi la o lingură de ulei de susan şi încălziţi pe foc. Aşezaţi-vă culcat pe o parte, picuraţi 2-3 stropi în urechea afectată şi staţi aşa timp de 10 minute.

Frecaţi frunze de busuioc, încălziţi puţin pasta şi picuraţi 4 stropi în urechea infectată.

Încălziţi frunze de mango, extrageţi zeama din trei frunze şi picuraţi câţiva stropi în ureche.

O metodă foarte veche este picurarea a 2-3 stropi de ulei de muştar cald în urechea infectată.

Înotătorii au adesea dureri de ureche din cauza apei. În acest caz, prevenţia este mai bună decât tratamentul. Ei ar trebui să picure câţiva stropi de ulei mineral înainte de a intra în apă şi, astfel, nu vor suferi de „sindromul înotătorului”.

La altitudini mari, fie că sunteţi într-un avion sau urcaţi un munte, puteţi încerca să mestecaţi gumă pentru a elibera presiunea din ureche şi pentru a scăpa de durere.

Amestecaţi trei linguri de oţet şi o lingură de spirt. Picuraţi 2-3 stropi în ureche pentru a scăpa de durere.

La fel puteţi face şi cu cantităţi egale de oţet de cidru şi spirt şi repetaţi picurarea de trei ori pe zi până când scăpaţi de durere.

Picuraţi 1-2 stropi de uleiul de ricin încălzit şi astupaţi urechea cu vată. Repetaţi procedura de două ori pe zi până când scăpaţi de durere.

 

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Tratament naturist dureri de urechi

    Remedii naturale împotriva durerii de ureche Există o serie de cauze pentru durerile de urechi, cel mai adesea fiind din cauza ...
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

8 tipuri diferite de tuse si starea ta de sanatate – cauze, simptome, tratament naturist

Tusea este printre cele mai comune probleme medicale ...