Mama & Copilul

Trasaturile specifice zodiei Sagetatorului

Micutul Sagetator isi manifesta de timpuriu temperamentul aprins. In general, este hiperactiv, vesel si foarte energic; este un neastamparat care nu sta nicodata locului si nu cunoaste frica: se catara pe mobile si pe scari, distruge, fara sa stea pe ganduri, bibelouri din casa, baga in gura orice ii iese in cale. Nici fetita nu este mai linistita; dimpotriva, ar putea fi si mai indrazneata si mai intreprinzatoare decat baiatelul.

Ar fi bine ca parintii sa incerce sa canalizeze aceasta exuberanta spre un sport sau alte activitati, pentru ca energia inepuizabila a micutului sa se consume intr-un fel.

Copilul Sagetator este, prin natura sa, un entuziast, care se napusteste cu energie si optimism, dar si cu superficialitate si ingenuitate, in orice activitate noua.

Are adanc inradacinat un profund sentiment al dreptatii; este mereu gata sa alerge in apararea prietenului mai slab si sa lupte impotriva nedreptatilor si a celor care comit abuzuri de orice fel. Este genul de copil care spune tot ce-i trece prin minte, demonstrand o sinceritate de-a dreptul dezarmanta uneori. Ar fi, asadar, potrivit ca parintii sa incerce sa-l invete sa fie putin mai politicos si mai diplomat. Spuneti-i mereu adevarul si afisati fata de el un comportament foarte clar si direct, deoarece apreciaza numai ceea ce simte ca fiind autentic.

Respectati-i libertatea si indidualitatea si nu adoptati o atitudine coercitiva. Daca trebuie sa-i interziceti sa-i interziceti ceva, explicati-i motivul; astfel, va veti asigura iubirea si increderea lui.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Astre
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Relatia copilul zodia Pesti cu mama zodia Pesti

Apartinand aceluiasi semn, parintele si fiul reusesc sa ...