Mama & Copilul

Trasaturile specifice zodiei Racului

Guvernat de Luna, planeta sensibilitatii si a schimbarii, micutul Rac isi manifesta de foarte timpuriu firea emotiva, afectuasa si sensibila. Este un copil destul de temator, infricosat de viata si foarte atasat de mediul familial, in care cauta liniste si protectie.

Fata de familie si de lumea inconjuratoare este asemenea unui burete: inmagazineaza impresii, cuvinte si imagini, iar cu timpul transforma totul in amintiri, nostalgie fat de anii copilariei si o permanenta cautare a timpului pierdut.

Evident, in dezvoltarea sa din primii ani de viata, familia si mediul joaca un rol decisiv.

Este un copil pe care trebuie sa-l luati intotdeauna in serios, sa nu-l ridiculizati sau sa-l mustrati cu asprime, deoarece, fiind foarte susceptibil, acest gen de comportament l-ar putea face sa se retraga in carapacea sa.

Are nevoie de liniste, dar, in acelasi timp, trebuie indemnat sa-si asume mici responsabilitati pentru a-si intari caracterul, adesea plin de indoieli si ezitant. Intrucat este foarte atasat de familie, parintii trebuie, pe de o parte, sa incerce sa nu-l dezamageasca, pe de alta, sa-l ajute sa devina mai independent.

Odata invinse timiditatea si retinerile, micutul Rac se dovedeste a fi destul de sociabil si afectuos, cautand adesea compania celorlati.

Poate deveni chiar foarte vorbaret, iar povestile lui vor fi pline de fantezie si de ironii subtile.

Fetita nativa in acest semn are aceleasi trasaturi de caracter ca si baietelul, dar reuseste, de obicei, sa traiasca intr-o mai buna intelegere cu ea insasi si cu ceilalti.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Astre
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Relatia copilul zodia Pesti cu mama zodia Pesti

Apartinand aceluiasi semn, parintele si fiul reusesc sa ...