Mama & Copilul

Trasaturile specifice zodiei Capricornului

Dominat de Saturn, micutul Capricorn este linistit, nu face mofturi, nu-l deranjeaza sa stea singur si, de la cea mai frageda varsta, da dovada de un caracter independent.

Nu pare foarte interesat de jocurile agitate si zgomotoase, este mai degraba reflexiv, observator, usor neincrezator, dar mai ales timid si introvertit.

Din pricina acestor trasaturi de caracter, poate parea rece si distant, facandu-te sa crezi ca nu simte catusi de putin nevoia unor gesturi tandre. In realitate insa, este foarte emotiv si vulnerabil, si are nevoie de dovezi permanente de afectiune, precum si de incurajari.

Parintilor le revine sarcina de a-l face sa se deschida si de a-i castiga, cu rabdare, incredere. Ajutati-l sa isi invinga timiditatea, mobilizandu-l si sustinandu-l, incurajati-l si laudati-l atunci cand merita, nu-i raniti niciodata orgoliul, deoarece mustrarile si criticile il afecteaza peste masura, facandu-l sa devina si mai retras.

Invatati-l sa vada si partea plina a paharului, ajutati-l sa zambeasca mai des, combateti-l tendinta innascuta spre pesimism. Acest copil este inzestrat cu o inteligenta remarcabila, patrunzatoare si critica, pe care insa nu si-o manifesta in planul comunicarii. Are nevoie de timp pentru a-si valorifica aptitudinile mentale.

Micutul Capricorn este cuminte si ascultator, mereu gata sa respecte indatoririle pe care si le asuma. Daca insa il veti trada increderea sau il veti dezamagi, se va revolta,afisand o rezistenta pasiva. Din acest moment, va fi dificil sa continuati un dialog constructiv cu el.

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Trasaturile specifice zodiei Capricornului

    Dominat de Saturn, micutul Capricorn este linistit, nu face mofturi, nu-l deranjeaza sa stea singur si, de la cea mai frageda ...
Load More Related Articles
Load More By Astre
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Relatia copilul zodia Pesti cu mama zodia Pesti

Apartinand aceluiasi semn, parintele si fiul reusesc sa ...