Mama & Copilul

Trasaturile specifice zodiei berbecului

Guvernat de planeta Marte, micutul Berbec isi va demonstra de timpuriuu tendintele caracterului sau incandescent. Este, in general, un copil vioi, vesel, hotarat si, in aparenta, sigur de sine.Are un comportament impulsiv si o personalitate fermecatoare, atragandu-si simpatia celor din jur.

Este foarte activ, curios si puternic atras de tot ceea ce poate reprezenta o noutate, insa aceasta curiozitate puternica fata de lucrurile noi poate duce la o subevaluare a pericolelor.

Este ca argintul-viu; din acest motiv, in primii ani, va fi foarte solicitant pentru parinti sa-l urmareasca in “excapadele” lui. De mic, da dovada de o personalitate pronuntata, un puternic spirit de contradictie si o dorinta de libertate care il face sa respinga constrangerile si ordinele.

Parintii unui copil neastamparat, apartinand zodiei Berbecului, nu trebuie sa uite ca un comportament prea autoritar va duce la reactiile opuse celor dorite si ca doar prin argumente rationale, cu calm si prin puterea exemplului personal ii veti putea capta atentia. Nu-i faceti niciodata morala in fata colegilor si aratati-i constant afectiunea dumneavoastra.

Micutul Berbec are o fire foarte generoasa si un profund simt al dreptatii, motiv pentru care va lua intotdeauna partea prietenului sau lipsit de aparare, lupta impotriva a ceea ce el considera a fi un abuz.

Constanta nu este punctul sau forte; dimpotriva, odata ce si-a satisfacut curiozitatea pentru vreo noutate, va avea imediat chef sa lanseze in ceva cu totul diferit. In acest punct este necesare interventia parintilor: cu multa rabdare, trebuie sa-l invatati sa fie mai perseverent si sa-si duca la bun sfarsit micile activitati.

Trasaturile copiilor Berbec sunt identice pentru baietei si fetite, asadar nu va asteptati sa aveti o viata prea linistita nici daca sunteti parintii unei mici domnisoare cu o infatisare fragila si delicata.

Nu va ingrijorati insa, e drept ca micutul Berbec va va da ceva batai de cap, dar la fel de adevarat este ca va umple casa cu veselie si exuberanta sa.

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Trasaturile specifice zodiei berbecului

    Guvernat de planeta Marte, micutul Berbec isi va demonstra de timpuriuu tendintele caracterului sau incandescent. Este, in general, un copil vioi, ...
Load More Related Articles
Load More By Astre
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Relatia copilul zodia Pesti cu mama zodia Pesti

Apartinand aceluiasi semn, parintele si fiul reusesc sa ...