Mama & Copilul

Tipurile de atractie sexuala

Atractia sexuala instantanee

Atractia sexuala este de multe ori instantanee. Ea pare involuntara si prin urmare, e pusa adesea pe seama unor factori supranaturali cum ar fi “norocul” sau “destinul”.

Mitologia ar fi vrut sa ne faca sa credem ca atractia e hotarata de zei si ca ne loveste din senin luand forma sagetilor lui Cupidon. Potiunea magica in care sunt inmuiate varfurile sagetilor suspenda constiinta, ratiunea si vointa, lasand-si victima intr-o stare de “boala” fara speranta.

Chiar si in zilele noastre se mai crede ca atractia sexuala e ceva irational, care ne depaseste puterea de influenta si de control, si cu toate acestea, studiile efectuate de catre psihiatrii si oamenii de stiinta specializati in studierea comportamentului au descoperit ca fenomenul nu e nici pe departe atat de aleatoriu si de inexplicabil pe cat pare.

Cercetarile arata ca noi suntem capabili sa facem dintr-o privire si in mod inconstient aprecieri legate nu numai de statutul social si economic al altor oameni, dar si cu privire la “fondul” lor emotional. “Miracolul” dragostei la prima vedere exista cu adevarat, dar ceea ce este intr-adevar miraculos este procesul de selectie inconstienta pe care-l realizam noi.

Atractia sexuala intre contrarii

Credinta comuna privind atractia dintre contrarii se bazeaza pe numeroase exemple de parteneriate nereusite. O persoana introvertita e atrasa adesea de una extroverita deoarece forta molcoma a uneia e complementara voiciunii celeilalte.

Extrovertitul il vede pe introvertit ca pe o stanca, sau ca pe o ancora pe vreme de furtuna; iar introvetitul vede in extrovertit flacara, caldura si lumina.

Viata unuia dintre ei ar ramane neimplinita fara celalalt, pentru ca suma calitatilor lor pare sa formeze un intreg perfect.

Atractia sexuala intre cei ce se asemana

Asa cum demonstreaza alte parteneriate, si calitatile asemanatoare se atrag, atunci cand e vorba de caracter, infatisare sau statut familial.

Reusita unei relatii depinde de ajungerea la un echilibru prefect, dar si pastrarea echilibrului pe masura ce fiecare dintre parteneri evolueaza si se dezvolta, uneori cu viteze diferite de reactie.

Atractia sexuala legata de infatisarea fizica

Aspectul fizic e un factor mai evident printre semnalele complexe ale atractiei sexuale. Oamenii insa, nu sunt in mod automat atrasi de cel mai frumos reprezentant al sexulul opus, chiar daca exista un consens destul de larg cu privire la criteriile de apreciere a frumusetii fizice. In schimb, oamenii sunt atrasi de acei care sunt la fel de atragatori ca ei insisi.

Acest fapt este aratat si de doua cercetari. Intr-una din ele, unui grup de oameni alcatuit din unele persoane foarte atragatoare, iar altele mai putin, li s-au aratat mai multe fotografii si li s-a cerut sa aleaga persoana cu care le-ar placea sa se intalneasca. Numai persoanele foarte atragatoare au ales parteneri frumosi.

In cealalta cercetare, persoanelor li s-au aratat fotografii ale unor barbati si femei casatorite. Li s-a cerut sa-i evalueze in privinta infratisarii si apoi sa ii “imperecheze”. Cei mai multi au cazut de acord asupra gradului de atractivitate al fiecarei persoane si in mod remercabil, grupul a asezat laolalta pozele mai multor cupluri care intr-adevar erau casatorite.

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Tipurile de atractie sexuala

    Atractia sexuala instantanee Atractia sexuala este de multe ori instantanee. Ea pare involuntara si prin urmare, e pusa adesea pe seama ...
Load More Related Articles
Load More By Ana herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Metode de prevenire a toxiinfectiilor alimentare

Iata mai jos cateva reguli simple si rapide ...