9:04 am - Sunday December 11, 2016

Test non-stres in timpul sarcinii

Testul non-stres se efectueaza incepand cu saptamana 28 de sarcina, reusind astfel sa evalueze modul de dezvoltare al bebelusului din burtica mamei.

Testul non-stres se efectueaza pentru a depista numarul contractiilor mamei, dar si bataile cardiace ale bebelusului.

Masuratorile se realizeaza pe o perioada mai lunga, de circa 20 de minute in asa fel incat medicul sa poata depista din timp daca exista probleme.

De regula, testul non-stres se face in timpul sarcinii atunci cand mama are o suspiciune ca bebelusul nu mai este la fel de activ in burtica, dar si atunci cand sarcina s-a prelungit peste durata normala.

In cazul in care mama e suferinda de hipertensiune sau diabet, precum si atunci cand bebelusul are o greutate mai mica sau mai mare decat normal medicul poate recomanda o astfel de analiza in sarcina.

In cazul in care numarul batailor cardiace ale bebelusului nu creste nici macar atunci cand e activ, se poate spune ca rezultatul testului e „non reactiv”, ceea ce poate ascunde o problema de sanatate a acestuia.

Intr-o astfel de situatie medicul poate recomanda repetarea testului non-stres dupa cateva zile pentru a se putea observa cu claritate care e evolutia bebelusului si daca acesta se dezvolta sau nu normal.

Daca exista o suspiciune in urma interpretarii testului non-stres medicul va examina ecografic gravida pentru a depista eventualele anomalii sau malformatii ce ii pot pune bebelusului viata in pericol.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 2 votes)
Test non-stres in timpul sarcinii, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Articol din categoria: Sarcina
Articole Similare:

No comments yet.

Lasa un raspuns

Read previous post:
hiperemeza sarcina
Hiperemeza in sarcina (starea de greata pronuntata)

Starea de greata si varsaturile reprezinta simptome ce insotesc debutul perioadei de sarcina. Schimbarile hormonale... mai mult »

Close