Mama & Copilul

Terapie pentru durerile de spate

Durerile de spate

Dureri de spateMajoritatea oamenilor se luptă cu dureri de spate la un moment dat în viaţa lor. Potrivit Institutului Naţional de Sănătate, durerea de spate este a doua tulburare neurologică din punct de al frecvenţei; durerile de cap fiind pe primul loc.

Dacă aveți dureri de spate, primul lucru pe care trebuie să-l faceţi este să mergeţi la medicul de familie. Durerile de spate au multe cauze, de la dureri musculare la afecţiuni mai grave, cum ar fi: hernie de disc, stenoză spinală, spondilolistezis, osteoporoză sau o tumoare, aşa că este important să aflaţi care este cauza durerilor de spate.

Terapie prin Acupunctura

Un revizuire a unor studii, publicată în revista Spine, a găsit dovezi concludente că acupunctura poate fi un supliment util la alte forme de terapie convenţională pentru durerile de spate. Analizând 23 de studii clinice, cu un total de 6359 de pacienți, autorii au constatat că acupunctura este mai eficientă decât unele tratamente în ameliorarea durerilor de spate. Autorii spun că sunt necesar mai multe studii înainte ca acupunctura să poată fi recomandată înaintea terapiilor convenționale pentru durerile de spate.

Cum funcționează acupunctura? Potrivit medicinei tradiționale chinezeşti, durerea este rezultată de energia blocată de-a lungul căilor de energie ale corpului. Acestea sunt deblocate când se introduc ace de acupunctură în aceste căi invizibile.

Acupunctura poate elibera opioide naturale de alinare a durerii, poate trimite semnale la sistemul nervos simpatic și poate elibera neurochemicale şi hormoni.

Dacă doriți să încercați acupunctura, plănuiţi să mergeţi de 1-3 ori pe săptămână timp de mai multe săptămâni la început.

Terapie prin masaj

Atunci când oamenii au dureri de spate, primul lucru la care se gândesc este la masaj. Într-adevăr, o serie de studii indică faptul că terapia prin masaj poate ajuta la calmarea durerilor de spate.

Autorii unui studiu au concluzionat că masajul ar putea fi benefic pentru pacienţii cu dureri lombare nespecifice subacute și cronice, mai ales atunci când sunt combinate cu exerciții.

Ajutând la reducerea anxietăţii și depresiei asociate cu durere cronică, terapia prin masaj este cel mai popular tratament pentru dureri de spate din timpul sarcinii.

Terapie prin Chiropractia

Majoritatea oamenilor merg la chiropractician din cauza durerilor de spate. Chiropracticienii manipulează coloana vertebrală pentru a restabili mobilitatea articulaţiilor. Ei aplică manual o forță controlată asupra articulațiilor care au o mişcare limitată datorată leziunilor musculare, inflamației și durerii. Se crede că manipularea ameliorează durerea și încordarea musculară și încurajează vindecarea.

Manipularea coloanei vertebrale reduce simptomele la pacienţii cu durere lombară cronică, durere lombară acută și dureri de spate subacute.

Într-o analiză a 887 de documente (inclusiv 64 de studii clinice), autorii au concluzionat că o combinaţie de chiropractie cu activităţii fizice poate să accelereze și să îmbunătățească rezultatele și poate proteja împotriva viitoarelor episoade de dureri de spate.

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Terapie pentru durerile de spate

    Durerile de spate Majoritatea oamenilor se luptă cu dureri de spate la un moment dat în viaţa lor. Potrivit Institutului Naţional ...
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

8 tipuri diferite de tuse si starea ta de sanatate – cauze, simptome, tratament naturist

Tusea este printre cele mai comune probleme medicale ...