Mama & Copilul

Suplimentele cu vitamine si fier trebuie date odata cu masa principala

Nicio substanta hranitoare nu functioneaza singura. Suplimentele cu vitamine merg bine cu substantele nutritive din hrana, satisfacand cerintele nutritive ale bebelusului.

Suplimentele nu trebuie administrate pe stomacul gol. Daca pediatrul a prescris bebelusului picaturi cu vitamine sau picaturi cu fier, dati-le bebelusului in mijlocul mesei principale, cea cu super-piureul. Nu i le dati la sfarsitul mesei, deoarece ii veti murdari dintii cu acestea. Alta posibilitate este sa amestecati picaturile cu super-piureul, daca sunteti sigura ca il va manca pe tot.

Vitamina C si fierul merg bine impreuna

Vitamina C trebuie inclusa in aceasta masa, deoarece contribuie la absorbtia fierului din ou, drojdie si piure. Daca picaturile cu vitamine ale bebelusului contin  vitamina C,  puteti renunta la fructul sau sucul de fructe de la masa principala, mai ales daca bebelusul nu este suficient de mare incat sa manance tot ce aveti in meniu.

Drojdia de bere cu vitamina B12

Drojdia de bere este un supliment nutritiv sub forma de pudra sau fulgi, bogat in proteine, in vitamina B complex, in oligoelemente si in alte substante nutritive.

Daca parcurgeti tabelele cu substantele nutritive, veti vedea ca drojdia de bere este, in mod constant, unul dintre principalii furnizori de substante hranitoare majore, mai ales vitaminele B si oligoelementele. Zaboviti cateva secunde pentru a adauga putina drojdie de bere in super-piureul de la micul dejun al bebelusului, suplimentandu-i considerabil calitatea nutritiva.

Unele tipuri de drojdie sunt fortificate cu vitamina B12, o substanta nutritiva care lipseste uneori din regimurile vegetariene stricte.

Pudra de ficat deshidratat

Daca bebelusul nu este vegetarian, adaugati putina pudra de ficat deshidratat in super-piure, alaturi de drojdia de bere. Pudra de ficat contine multe minerale esentiale si fier, iar faptul ca provine din carne va contribui de asemenea la absorbtia fierului.

Algele

Pastrati o solnita cu praf de alge langa drojdia de bere si puneti in fiecare dimineata doar cat apucati cu degetele din aceasta in super-piureul bebelusului.

Nu dati bebelusului lapte la masa principala

Ce lipseste, evident, din masa principala formata din super-piure? Laptele.

Nu este recomandat sa ii dati bebelusului lapte la aceasta masa din doua motive. In primul rand laptele este foarte satios si este posibil ca bebelusul sa nu mai manance si restul alimentelor.

In al doilea rand, unele studii au aratat ca un consum ridicat de calciu poate afecta capacitatea organismului de a absorbi fier, iar combinatia lor scade cantitatea de fier disponibila pentru bebelusul dvs.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...