6:57 am - Thursday December 8, 2016

Suplimente care maresc fertilitatea masculina

Vitamina C protejeaza sperma de degradarea prin oxidare.

Suplimentarea vitaminei C imbunatateste calitatea spermei la fumatori. Cand spermatozoizii se lipesc unii de altii (o stare care se numeste aglutinare), fertilitatea este redusa. Vitamina C reduce aglutinarea sermatozoizilor, marind fertilitatea barbatilor care prezinta aceasta stare.

Multi medici naturisti recomanda 250 pana la 500 de miligrame de vitamina C pe zi pentru barbatii infertili, in special cei care sunt diagnosticati cu aglutinarea spermei.

Suplimentarea cu zinc poate ridica nivelul de testosteron si creste fertilitatea daca aveti un nivel scazut de zinc in sperma. Recomandarea standard este de 25-30 miligrame zinc zilnic.

Arginina este un aminoacid care se gaseste in multe alimente. Este necesara pentru producerea spermatozoizilor. Cele mai multe studii arata ca mai multe luni de suplimentare cu arginina maresc numarul si calitatea spermatozoizilor si in consecinta a fertilitatii.

Coenzima Q10 este o substanta nutritiva folosita de corp pentru a produce energie. In timp ce rolul sau exact in formarea spermei nu este cunoscut, exista dovezi ca si o cantitate mica de 10 miligrame pe zi va avea ca efect cresterea numarului de spermatozoizi si a mortilitatii.

Deficienta de vitamina E la animale duce la infertilitate. Intr-un studiu preliminar la oameni, cate 100 pana la 200 de unitati internationale de vitamina E date fiecarui barbat si fiecarei femei din cupluri infertile a dus la o crestere semnificativa a fertilitatii .

Vitamina B12 este necesara pentru mentinerea fertilitatii. Injectiile cu vitamina B12 au marit numarul spermatozoizilor la barbatii care initial prezentau un numar redus.

Aceste rezultate au fost verificate in experimente de tipul dublu-orb.

Carnitina este o substanta produsa in corp si care se gaseste de asemenea in suplimente. Se pare ca este necesara la functionarea normala a celulelor spermatice. Suplimentarea cu 250 miligrame pana la 1 gram pe zi timp de patru luni a ajutat la normalizarea spermei la barbatii cu o calitate slaba a spermei in mai multe studii.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)
Suplimente care maresc fertilitatea masculina, 10.0 out of 10 based on 3 ratings
Articol din categoria: Tratamente si remedii
Articole Similare:

No comments yet.

Lasa un raspuns

Read previous post:
bataturi si calusuri
Bataturile si calusurile

Bataturile si calusurile sunt arii de hiperkeratoza sau ingrosare excesiva a pielii. Pielea se ingroasa... mai mult »

Close