Supa de linte cu slanina si carnati in painisoare

Timp de preparare pentru Supa de linte cu slanina si carnati in painisoare: 100 minute

Ingrediente pentru Supa de linte cu slanina si carnati in painisoare:

– 200g linte

– 200g carnaciori afumati

– 100g bacon, slaninuta

– 200g zarzavat pentru supa: 1 morcov, 1 pastarnac, 100g telina

– 1 ardei gras verde

– 1 ceapa

– 1 fir de praz

– 1 catel de usturoi

– 2 linguri ulei

– 1 frunza dafin

– 1 lingura otet de mere

Aluat pentru painisoare Supa de linte cu slanina si carnati in painisoare:

– 500g faina de grau

– 2 lingurita zahar

– 25g drojdie

– sare

Mod de preparare pentru Supa de linte cu slanina si carnati in painisoare:

Faceti mai inati aluatul pentru painisoare, dizolvati drojdia in putina apa calda, adaugati putina faina si zaharul si amestecati ingredientele. Lasati-le la crescut si cand si-au dublat volumul, adaugati faina ramasa si atata apa cata este necesara pentru un aluat mai tare. Framantati aluatul adaugand treptat uleiul si cand se deschide usor de pe maini, lasati-l acoperit la crescut, intr-un loc cald. Impartiti aluatul in 8 bucatele egale, pe care rotunjiti-le si puneti-le la copt, la foc potrivit, in castroane unse bine cu ulei. Lasati-le apoi la racit si taiati-le cate un capacel prin care scoateti o parte din miez, cu grija, pentru a nu sparge peretii painisoarelor.

Preparati painisoarele cu o zi inainte. Pentru supa, alegeti lintea, spalati-o si puneti-o la inmuiat 12 ore in apa rece, apoi la fiert in apa cu sare, otet si dafinul. Caliti ceapa si prazul, tocat marunt, in ulei, adaugati zarzavatul curatat si taiat in cubulete, si afumatura (carnaciorii si slaninuta) taiata in felii, cubulete sau rondele.

Cand ingredientele s-au inmuiat, adaugati usturoiul pisat si mai lasati vasul pe foc inca 3 minute. Turnati acest amestec in oala cu supa. Turnati acest amestec in oala cu supa. Supa trebuie sa fie concentrata, mai groasa, cu putina zeama. Puneti supa in painisoare si serviti-le imediat.

Share this Story
  • Culinar

    Supa de linte cu slanina si carnati in painisoare

    Timp de preparare pentru Supa de linte cu slanina si carnati in painisoare: 100 minute Ingrediente pentru Supa de linte cu slanina ...
Load More Related Articles
Load More By Alina
  • Culinar

    Sufleu de varza

    Pentru sufleu de varza iti trebuie : -0,800 kg varza alba -0,100 kg unt -0,015 kg faina -0,025 kg cascaval -0,100 kg ...
  • Culinar

    Ciorba de legume

    Ingrediente pentru ciorba de legume: – 2 morcovi – 2 cepe rosii – 2-3 cartofi – 200g mazare – 200g fasole ...
  • Culinar

    Pastrav la tigaie cu sos de ciuperci

    Ingrediente pentru pastrav la tigaie cu sos de ciuperci: – 4 pastravi – ulei pentru prajit – cimbru uscat – 3-4 ...
  • Culinar

    Legume gratinate

    Ingrediente pentru legume gratinate: – 2 vinete – 4 rosii medii – 250g mozzarella – cimbru – busuioc – 150g pesmet ...
  • Culinar

    Rosii umplute

    Ingrediente pentru rosii umplute: – 8 rosii mari – 300g carne tocata de curcan – 50g masline fara samburi – sare ...
  • Culinar

    Pui cu orez

    Ingrediente pentru pui cu orez: – un pui – sare – piper – rozmarin – ulei pentru prajit – 100g unt ...
Load More In Culinar

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Ce sa porti la o petrecere de Anul Nou

Anul Nou este sarbatoarea preferata a multor femei ...