Sunt ingrijorata ca bebelusul meu mananca prea mult

Un bebelus sanatos se va opri din mancat cand s-a saturat.

Apetitul bebelusului se regleaza singur. Daca bebelusul mananca foarte mult, inseamna ca are nevoie sa manance.

Atat timp cat nu consuma mancare nesanatoasa si ramane la alimente hranitoare, atunci probabil ca nu este cazul sa va ingrijorati.

Atentie: Cand bebelusul plange, incercati mai intai sa il alintati tinandu-l in brate si vorbind cu el. Hrana ar trebui sa fie ultima cale la care sa apelati pentru a-l opri din plans, daca sunteti sigura ca plange pentru ca ii este foame.

Bebelusul meu este prea gras

Multi bebelusi, chiar si cei alaptati, sunt grasuti inainte de a incepe sa se tarasca si sa mearga. Dar slabesc rapid atunci cand incep sa se miste. Nu va supuneti niciodata bebelusul unei cure de slabire.

Si nu dati niciodata unui bebelus sub un an lapte degresat, deoarece contine prea multe proteine si sare, iar bebelusii au nevoie de grasimi in regimul lor alimentar.

Estimarile legate de procentul de grasiumi din calorii care trebuie sa existe in dieta bebelusului sunt de 30% la 55%, deci mai mult decat cel recomandat pentru adulti.

Daca va preocupa greutatea bebelusului dvs, consultati-va pediatrul inainte de a face orice modificare in dieta bebelusului.

Share this Story
 • Mama & Copilul

  Sunt ingrijorata ca bebelusul meu mananca prea mult

  Un bebelus sanatos se va opri din mancat cand s-a saturat. Apetitul bebelusului se regleaza singur. Daca bebelusul mananca foarte mult, ...
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

One Comment


 1. sibel

  27/08/2012 at 4:47 pm

  da as este

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...