Mama & Copilul

Sucul de ghintura este indicat pentru convalescenti

Eram in ultimul an de liceu, prin luna aprilie, daca imi amintesc bine, si ne cumprisese pe toti, mai ales pe fete, febra examenelelor de bacalaureat care bateau la usa, dar mai ales a banchetului atat de asteptat. Pentru prima oara in viata mea, mi-am dorit mai mult decat orice pe lume sa arat bine, sa ma imbrac cu ce imi pofteste inima, sa nu trebuiasca sa imi maschez picioarele prea grase, burta sau coapsele sub haine lalai. In consecinta, am inceput sa mananc tot mai putin, saream frecventpeste dejun si cina. Kilogramele au inceput sa se topeasca ca untul la soare, dar eu eream tot mai obosita, fara vlaga si dezvoltasem o adevarata repulsie fata de hrana.

Din fericire, mi-am dat seama la timp ca ceea ce se intampla cu mine nu e normal. I-am marturisit mamei problema si, dupa ce am discutat amandoua o seara intreaga, am hotarat ca trebuie sa luam masuri. Am inceput prin a bea ceaiuri de tot felul, ca sa imi redilat stomacul. Imi placea mai ales cel de musetel, usor indulcit cu miere. Pe urma, mama mi-a dat sa iau sirop de ghintura si, cu rabdare si vointa, pofta de mancare s-a refacut. Preparatul se obtine astfel:

Peste o lingura de radacini se pun 150 ml apa clocotita, se lasa la macerat sase ore, dupa care se filtreaza. Se adauga 250 g zahar si se fierbe amestecul pana ajunge la consistenta unui sirop. Se iau trei-patru lingurite pe zi, inainte de mese.

Madalina, Bucuresti

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Alina
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Ce sa porti la o petrecere de Anul Nou

Anul Nou este sarbatoarea preferata a multor femei ...