Mama & Copilul

Studiu: sexul te mentine tanara

Daca ai relatii intime de patru ori pe saptamana, iti “stergi” de pe chip 10 ani. Regula nu se aplica daca faci sex de ocazie, potrivit unui studiu realizat de un grup de oameni de stiinta din Scotia.

David Weeks, neuropsiholog la Spitalul Royal din Edinburg, e autorul studiului si a ajuns la aceasta concluzie dupa ce a studiat, timp de zece ani, vietile a peste 3.500 de europeni si americani, cu varste cuprinse intre 18 si 102 ani, potrivit BBC News.

Explicatia cercetatorilor este simpla: in timpul contactului sexual, in corp se elibereaza estrogeni – un hormon care infrumuseteaza pielea si inroseste buzele.

Hormonii eliberati ajuta la cresterea cantitatii de nutrienti la nivelul pielii si stimuleaza creierul sa elibereze endorfine – neurotransmitatori care calmeaza durerile si reduc anxietatea, potrivit dr. Ana Oncescu, medic primar obstetrica-ginecologie si sexolog, la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca din Bucuresti.

Si activitatea fizica creste nivelul de oxigen, stimuleaza fluxul sangvin si impinge celulele tinere ale pielii la suprafata, ceea ce determina o infatisare mai tanara si o stare de spirit mai buna.

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Uleiul de rozmarin creste libidoul

    Foarte multe femei le este jena sa vorbeasca despre viata lor amoroasa. Daca au probleme la acest capitol, prefera sa le ...
  • Mama & Copilul

    Studiu: sexul te mentine tanara

    Daca ai relatii intime de patru ori pe saptamana, iti “stergi” de pe chip 10 ani. Regula nu se aplica daca ...
Load More Related Articles
Load More By Ana herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Metode de prevenire a toxiinfectiilor alimentare

Iata mai jos cateva reguli simple si rapide ...