Mama & Copilul

Strugurii in alimentatia copilului

Bebelusul trebuie sa aiba cel putin 8 luni pentru strugurii taiati.

Nu-i dati copilului niciodata boabe intregi de strugure se poate ineca cu ele. Decojiti si taiati-i in sferturi.

Echivalente: 500 grame struguri = 2 cani jumatate cani.

Sezon: se gasesc in perioada iulie-martie, sezonul de varf este iulie si august.

Cum se aleg? Alegeti struguri luminosi, uscati si grasi. Evitati-i pe cei supti, pe cei care se scurg, zbarciti sau deteriorati. Ar trebui sa aiba un colorit bun, stralucitor, indiferent de soiul lor. Strugurii rosii ar trebui sa fie buni si rosii, dar strugurii verzi obisnuiti fara seminte, pentru a fi foarte dulci, ar trebui sa aiba o tenta galbuie.

In jurul tulpinii, strugurii ar trebui sa aiba o culoare buna, iar tulpinile sa fie pliabile. Strugurii nu se coc dupa ce sunt culesi, trebuie sa fie copti inainte. Nici nu devin mai dulci sau mai zemosi. Pentru a vedea cat sunt de proaspeti, ridicati un ciorchine de codita si zgaltaiti-l putin, foarte usor. Boabele ar trebui sa ramana bine prinse pe el. Cu cat cad mai multe boabe din ciorchine, cu atat strugurii sunt mai vechi.

Cum se pastreaza? Scoateti toate boabele deteriorate si pastrati intr-o punga de plastic la frigider timp de maxim 5 zile.

Cum se congeleaza? Congelati doar strugurii fara seminte, doar daca nu vreti sa va ocupati timpul cu scoaterea acestora. Spalati strugurii si indepartati tulpinile. Congelati intr-o plasa pentru congelator. Pentru copiii mei mai mari, pastrez struguri congelati intr-un recipient deschis, pe usa de la congelator, sa-i poata apuca usor. Nu au timp sa se deterioreze pentru ca dispar rapid.

In zilele calduroase de vara, copiilor le plac aceste gustari mici, racoritoare. Strugurii intregi congelati sunt doar pentru copiii mai mari, deoarece bebelusii si copilasii mici s-ar putea ineca cu ei.

Share this Story
  • Frumusete

    Beneficiile strugurilor pentru sanatatea pielii

    Strugurii sunt o sursa importanta de vitamina B6, vitamina C, potasiu si antioxidanti. Resveratrolul, se gaseste in coaja strugurilor, e un ...
  • Mama & Copilul

    Strugurii in alimentatia copilului

    Bebelusul trebuie sa aiba cel putin 8 luni pentru strugurii taiati. Nu-i dati copilului niciodata boabe intregi de strugure se poate ...
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...