Mama & Copilul

Spirulina un remediu natural pentru organism

Spirulina e o alga de culoare verde albastrui inchis, ce se usuca si se piseaza marunt, apoi vanduta sub forma de pudra sau comprimata in tablete usor de utilizat.

Japonezii, o folosesc in preparatele alimentare, in speranta de a beneficia de o portie de sanatate la fiecare masa. Cu un continut de proteine intre 55 si 70%, in functie de forma ei, spirulina contine numeroase minerale si vitamine, precum fier, magneziu, betacaroten si calciu, care ofera nutrienti importanti corpului.

Continand toti aminoacizii esentiali de care organismul, spirulina este considerata a fi si o sursa foarte buna de acizi esentiali grasi si contine majoritatea vitaminelor B, in special B1, B2, B3, B6, B9, impreuna cu vitaminele C, D si E.

Descoperita in cultura azteca, spirulina a fost o sursa de valoare nutritionala, chiar si inainte de constientizarea continutului ei specific. Proprietatile antivirale si antioxidante au determinat culturile antice sa o piseze, sa o dizolve in lichide fierbinti sau infuzii, sa o presare pe alimente sau sa o adauge sub forma de pudra in prajituri, ca sursa suplimentara de energie si vitalitate.

In plus, spirulina e considerata a fi de real folos in cazul diabetului, pentru reglarea insulinei si controlul nevoii de zahar, dar si in cazul dietelor pentru slabit, acestea fiind alte motive pentru care japonezii o indragesc atat de mult.

Unii oameni de stiinta avertizeaza ca spirulina poate fi periculoasa daca este consumata in cantitati mari, gandindu-se la faptul ca organismul nu va fi capabil sa proceseze toate mineralele si proteinele inainte ca acestea sa inceapa sa dauneze.

Ingrijorati de faptul ca rinichii si ficatul ar lucra excesiv, cercetatorii investigheaza aceste aspecte in mod continuu.

Odata ce a fost considerata un leac miraculos, oamenii de stiinta din anii 70 au pregatit un plan de a doza spirulina si de a o administra tarilor din lumea a treia care se lupta cu deficienta de proteine, dar cu un cost destul de ridicat.

Fara posibilitatea producerii rapide si unei distrubutii avantajoase, ambele implicand o responsabilitate financiara imensa, planul acestora a esuat.

In cazul in care spirulina nu este unica planta consumata, ea e sigura si de folos, atata timp cat e administrata cu grija, iar doza zilnica recomandata nu e depasita.

E indicat sa consultati un specialist in suplimente nutritionale pentru a decide daca spirulina e suplimentul ce trebuie adaugat la dieta voastra, fara a va pune in pericol sanatatea.

Share this Story
 • Mama & Copilul

  Spirulina un remediu natural pentru organism

  Spirulina e o alga de culoare verde albastrui inchis, ce se usuca si se piseaza marunt, apoi vanduta sub forma de ...
Load More Related Articles
Load More By Ana herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

2 Comments


 1. nina_ionascu

  15/05/2012 at 6:48 am

  Spirulina este intr-adevar un produs excelent si il gasiti la un pret accesibil. Eu fac cep putin 2 cure pe an.

  Reply

 2. MariaDS

  21/05/2012 at 2:40 pm

  Da, e undeva la 30, 40 de lei flaconul de 60 de capsule. Daca iei 2 pe zi numai bine o luna.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Metode de prevenire a toxiinfectiilor alimentare

Iata mai jos cateva reguli simple si rapide ...