Spatiul de hranire al bebelusului

Amenajati in casa un spatiu in care va veti hrani bebelusul in majoritatea timpului.

Bebelusilor le plac stabilitatea si predictibilitatea.

Micutul va sti ce il asteapta daca il  hraniti in fiecare zi pe acelasi scaunel inalt, in acelasi coltisor in bucatarie.

Faceti locul de hranire la fel de confortabil atat pentru dvs, cat si pentru bebelus. Asezati-va scaunul in fata scaunului bebelusului, pentru a sta fata in fata cu el, pentru a-i vorbi si a-i zambi in timp ce mananca.

Ora mesei va deveni alt moment de intarire a legaturii dintre voi. Hranirea copilului necesita foarte multa grija parinteasca, la fel ca alaptatul sau hranirea cu biberonul.

Plasati la indemana o masa sau o suprafata neteda, insa pastrati-o departe de micut. Asezati pe ea prosoape curate, suplimente alimentare cu vitamine, bavete sau alte obiecte pe care le folositi atunci cand hraniti bebelusul.

Daca podeaua locului de hranire este acoperita cu un covor sau cu alt material care s-ar putea deteriora atunci cand copilul incepe sa scape hrana pe jos, protejati-l acoperindu-l cu un material impermeabil.

Magazinele de bebelusi vand foi de plastic si covorase care pot fi spalate la masina, proiectate special pentru spatiile unde mananca cei mici. O prelata de plastic, o veche fata de masa(musama) sau o veche perdea de dus se potrivesc perfect; insa folositi-le doar daca nu sunt alunecoase.

Daca va aflati la bunici sau in casa unui prieten, taiati o punga mare de gunoi astfel incat sa stea plata, pe un strat. Aveti mare grija sa nu alunecati pe aceasta, deoarece pungile de gunoi sunt la fel de alunecoase ca gheata.

De asemenea pentru a proteja temporar podeaua, puteti folosi straturi de ziare, pungi din hartie de la magazinul alimentar sau chiar o cutie de carton mare, aplatizata.

Peretii de langa scaunel nu trebuie sa fie acoperiti cu tapet fin de matase; daca sunt, protejati-i si pe ei. Pana si cei mai cuminti bebelusi arunca mancare. De asemenea peretii sunt amenintati si de eternul stranut cu gura plina, despre care se stie ca poate proiecta mancarea in toate directiile, chiar si la un metru distanta.

De retinut!

Asigurati-va ca garniturile, prizele si obiectele de pe suprafete netede se afla departe de scaunelul unde va hraniti bebelusul. De asemenea, bebelusul nu trebuie sa aiba nimic la indemana care sa ii permita sa se ridice si sa rastoarne scaunelul pe care sta.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...