Spalati cutiile si borcanele inainte de a le deschide

Nu se stie niciodata ce poate fi pe suprafata exterioara a cutiilor/borcanelor/conservelor – praf, mizerie, germeni si cine mai stie ce.

Unele supermarketuri chiar stropesc insecticide direct pe rafturi.

Prin urmare, aveti grija sa spalati bine recipientele alimentelor si sa le clatiti de mai multe ori inainte de a le deschide, pentru a preveni contaminarea alimentelor dinauntru in timp ce le deschideti.

Spalati-va pe maini. Si nu uitati nici sa pastrati desfacatorul curat; folositi detergent si o periuta de dinti sterila dupa fiecare conserva deschisa, pentru a inlatura hrana uscata. Apoi clatiti-l cu apa fiarta.

Daca nu face “clic!”, aruncati-l!

Majoritatea alimentelor pentru bebelusi sunt conservate in borcanele sigilate. Fiti atenti cand deschideti capacul unui borcanel de mancare pentru bebelusi.

Daca acesta nu pocneste atunci cand il deschideti, aruncati borcanelul cu totul, deoarece poate fi contaminat. Sau, si mai bine, returnati-l magazinului si luati-va banii inapoi.

Nu bateti niciodata un capac de borcanel pentru a-l slabi daca acesta nu se deschide, deoarece particule de sticla pot intra in mancare.

Folositi unul dintre acele dispozitive de deschidere cu guma, vandute special pentru deschiderea capacelor stranse, sau folositi manusi de cauciuc, o banda de cauciuc mare ca acelea pe care le cumparati cu legaturile de brocoli, un prosop umed sau glaspapir.

Sau treceti-l printr-un jet de apa fierbinte pentru a-l slabi. Puteti auzi un sunet ca de nisip sau ceva mai strident atunci cand deschideti un borcanel de sticla, provocat de bucati micute de sticla sparta; ascultati cu atentie si aruncati tot borcanul daca auziti vre-un sunet suspect.

Daca aveti un bebelus in casa, ideal este sa evitati recipientele care se sparg.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...