Mama & Copilul

Spala-te pe maini regulat pentru a te feri de infectii

Cu hipertehnologizarea tuturor sectoarelor medicale in prezent, este usor sa uitam cea mai simpla cale de evitare a infectiei, spalarea pe maini. Cu putin sapun si apa, deseori puteti preveni ce se poate vindeca cu mult timp si multi bani.

Ce este important?

Germenii se aglomereaza pe mainile dumneavoastra pe masura ce va desfasurati activitatile zilnice. Nespalandu-va mainile, puteti dobandi sau transmite o multime de boli, de la obisnuita raceala pana la bolile mai grave, precum infectia intestinala (dizenteria) sau inflamatia ficatului (hepatita).

Majoritatea cazurilor de diaree si varsaturi sunt datorate spalarii incorecte a mainilor.

In general, infectiile secera mai multe vieti decat oricare boli, cu exceptia bolilor de inima si a cancerului. Se cheltuiesc sume enorme pentru tratarea infectiilor. Mai importante decat aspectul financiar sunt durerile si suferintele care, de multe ori, ar putea fi prevenite cu un sapun de cativa banuti.

Ce inseamna spalarea corecta a mainilor?

Spalarea constiincioasa a mainilor nu este simpla. Trebuie sa puneti sapun sau detergent pe maini si sa le frecati energic cel putin 10 secunde pentru a anihila germenii. Apoi clatiti-le.

Germenii tind sa se acumuleze in jurul pielitelor, sub unghii si in pliurile mainilor, deci concentrati-va asupra acestor zone. Clatiti tot sapunul de pe maini pentru a indeparta cat mai multe microorganisme posibil.

Cand ar trebui sa va spalati? Este posibil sa va pastrati mainile fara nici un germene, dar sunt momente cand este important sa va spalati pe maini.

Spalati-le intotdeauna:

– inainte de a manipula alimente sau inainte de a manca

– dupa ce ati fost la baie

– dupa ce ati schimbat scutecele

– dupa ce v-ati jucat cu animalele de casa

– dupa ce ati aruncat gunoiul

– dupa ce v-ati suflat nasul, dupa ce ati stranutat sau ati tusit cu mana la gura

– dupa ce ati manipulat alimente netratate termic (mai ales carne).

Spalarea mainilor si spitalele

Diecare dintre noi mai avem ceva de invatat cand vine vorba despre spalarea regulata, energica a mainilor. Desigur, este o problema ce trebuie sa preocupe intreg personalul medical.

Infectiile dobandite in spital sunt deja obisnuite.

Ce se poate face? Amintiti-va ce ingrijitorii de sanatate sunt deseori mult prea ocupati. Cateodata, ei uita sa se spele pe maini. Daca dumneavoastra sunteti pacientul, o aluzie prieteneasca pentru a le aduce aminte, ar putea fi binevenita.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Ana herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Metode de prevenire a toxiinfectiilor alimentare

Iata mai jos cateva reguli simple si rapide ...