Mama & Copilul

Socul negru – un remediu natural eficient

Beneficii sirop de soc negru pentru sanatateSocul nu poate ingriji bronsita sau gripa, dar cu siguranta ajuta sa o preveniti.

Socul e usor de recunoscut datorita bobitelor sale negre, pline de suc violet. Actiunea socului negru se datoreaza sinergiei diferitelor flavonoide, pigmentilor si esentelor ce il compun.

Ceea ce o face speciala e capacitatea de a gasi cai multiple de evacuare a toxinelor din organism, intarind in acelasi timp sistemul imunitar. O dubla actiune ce se regasese si local la nivelul mucoaselor: calmeaza inflamatiile, formand o membrana protectiva.

Facilitand transpiratia, socul negru usureaza evacuarea toxinelor. Pentru ca are proprietati diuretice, socul negru detoxifica rapid organismul si contribuie la scaderea febrei.

Antioxidantii socului si compusii aromatici stimuleaza si sistemul imunitar. Local, mucilagiul florilor e extrem de emolient. Impreuna cu falvonoizii, ce sunt anti-inflamatori, ele desfunda caile respiratorii, sinusul, fara sa irite mucoasa.

Datorita virtutilor sale sudorifice si diuretice, socul ajuta la curatarea porilor pielii. Mucilagiile florilor permite calmearea iritatiilor superficiale.

Acestea se aplica sub forma de comprese imbibate in infuzie sau in apa florala de soc si se foloseste pentru pielea capului, iritatii ale ochilor, abcese etc.

Gargara cu soc da rezultate interesante in cazul mucoaselor inflamate. Flavonoizii favorizeaza cicatrizarea, iar taninele se asociaza cu proteinele pentru intarirea barierei membranare. Gargara se face cu infuzie – o lingura de soc la 150 ml de apa.

Bobitele de soc contin pigmenti ce le da coloratia violeta. Aceste molecule au o actiune anti-inflamatoare eficace asupra poliartritelor si gutei. Puterea diuretica a socului permite eliminarea deseurilor care se strang in articulatii.

Atenueaza de asemenea durerile nervoase. Socul negru actioneaza asupra sciaticilor si nevralgiilor.

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Socul negru – un remediu natural eficient

    Socul nu poate ingriji bronsita sau gripa, dar cu siguranta ajuta sa o preveniti. Socul e usor de recunoscut datorita bobitelor ...
Load More Related Articles
Load More By Ana herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Metode de prevenire a toxiinfectiilor alimentare

Iata mai jos cateva reguli simple si rapide ...