Mama & Copilul

Sfaturi pentru o cariera de succes

femeia cu cariera de succesUnele femei considera ca au o cariera de succes, daca au si un statut bine definit in cadrul companiei respective. Pentru altele ar putea sa insemne doar castiguri materiale.

Asadar, de indata ce ai gasit un job bun iti doresti, automat, sa te poti dezvolta cat mai mult pe plan profesional si sa ai satisfactii pe masura efortului depus.

Cu toate ca iti doresti ca locul de munca sa fie un mediu placut, iar sarcinile pe care leai de indeplinit sa nu fie prea obositoare, in orice cariera exista suisuri si coborasuri, obstacole si dificultati pe care esti nevoita sa le depasesti.

Insa, de fiecare data cand te simti doborata, trebuie sa te ridici, sa recunosti ca ai gresit si cel mai important, sa inveti din propriile greseli.

Nu poti avea cariera dorita daca nu iti cunosti atuurile, interesele, dar si limitele.

Pentru a avea o cariera de succes foloseste-te de armele proprii. Si anume, pune-ti talentul in valoare, fii ambitioasa, expune-ti punctul de vedere si incearca ca de fiecare data sa te simti motivata in ceea ce faci. Numai asa vei reusi sa duci la bun sfarsit toate sarcinile primite.

De asemenea, e vital sa iti cultivi cunostintele prin participarea la diferite workshop-uri, cursuri, training-uri. Intodeauna este bine sa iti stabilesti si o limita profesionala. Deseori ea apare involuntar ca urmare a constrangerilor familiale.

In cazul in care profesia pe care ti-ai ales-o e una solicitanta, poate ca nu ai mai avea prea mult timp liber pe care sa ti-l petreci cu familia si prietenii.

Analizeaza situatia si decide ce este mai important, mediul profesional sau cel familial? Astfel, iti vei da seama daca va trebui sa faci o schimbare in domeniul profesional pe care ti l-ai ales.

Fii cu ochii in patru tot timpul.

Daca colegul sau colega ta de munca are mult mai multa experienta decat tine de ce sa nu te dai bine pe langa ea. Cu siguranta vei putea sa prinzi cateva ceva folositor din mers sau poate chiar iti va explica cum merg unele lucruri.

Si daca seful tau va observa ca iti dai silinta atunci vei avea un punct in plus. De asemenea, nu uita sa te documentezi ori de cate ori ai sansa. Indiferent de domeniu vor exista intotdeauna obstacole peste care va trebuie sa treci cu brio. Cu cat ai mai multe cunostinte cu atat vei putea sa faci fata provocarilor.

Succesul este rezultatul muncii dezvoltzare personala

Chiar daca ti se pare mult prea obositor ceea ce faci, de cele mai multe ori timpul investit, energia si cunostintele duc spre drumul presarat cu succes.

Gandurile si sentimentele trebuie sa se imbine armonios cu actiunile tale.

Foloseste-ti ideile pentru a-ti crea si a-ti atinge teluri importante. Intre sentimente si actiunea productiva exista ganduri rationale, motiv pentru care e bine sa te gandesti de mai mult ori inainte de a actiona spontan, din cauza unui sentiment negativ.

A medita asupra unui lucru te va ajuta sa iti pui in ordine ideile necesare unui plan de actiune eficient. Mergi inainte, dar asuma-ti riscurile. Daca vrei sa iti construiesti o cariera solida trebuie sa iti asumi si riscurile care apar. Solutia pentru a reusi este sa iti cunosti gradul de toleranta in fata riscului.

E important sa ai capacitatea de a evalua singura potentialele consecinte ale deciziilor tale. Evitarea asumarii riscurilor este si acesta un risc, de aceea este bine sa avansezi cu pasi mici spre cariera dorita.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Ana herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Metode de prevenire a toxiinfectiilor alimentare

Iata mai jos cateva reguli simple si rapide ...