Mama & Copilul

Sfaturi pentru masina de spalat vase

Daca sunteti suficient de norocoasa incat sa aveti o masina de spalat vase, este nemaipomenit! Folositi-o la maximum, urmand urmatoarele sfaturi:

– daca stiti ca veti pregati curand un set de mancare pentru bebelusi sau biberoane de lapte praf, incarcati masina de spalat cu tot ce aveti nevoie. Folositi treapta inalta de caldura, din programul principal de spalare, pentru a distruge pana la ultimul germen.

preclatirea nu este necesara. Nu este nevoie sa clatiti vasele murdare inainte de a le pune in masina de spalat vase. Veti ramane surprinsa ca vasele se spala perfect oricum.

– nu folositi optiunea de pornire programata. Daca masina dispune de o optiune de programare, astfel incat sa porneasca in mijlocul noptii si nu in orele de varf, nu se recomanda sa o folositi. Apa care sta pe tevi pierde din caldura, ceea ce inseamna ca apa cu care se umple masina de spalat vase noaptea este mult mai rece decat apa care iese direct de la boilerul de apa calda.

– detergentul de vase devine ineficient daca a fost expus la aer, deci nu umpleti compartimentul din masina de spalat vase cu mult inainte de pornirea programului. Acesta este alt motiv pentru care optiunea de pornire programata nu este o idee prea buna.

Atentie: detergentul pentru masina de spalat vase este otrava pentru bebelusi. Nu lasati la indemana copilului, nici sticla si nici lichidul din compartimentele de pe usa deschisa a masinii de spalat vase.

– folositi doar detergent pentru masinile de spalat vase. Solutiile pentru spalarea manuala vor provoca prea multi clabuci, care pot bloca scurgerea si buna functionare a jeturilor de apa.

incarcati masina cu atentie si nu in exces. Masina de spalat vase va curata perfect vasele doar daca jeturile de apa functioneaza bine. Aveti grija sa nu puneti un castron mare sau o tigaie in fata sticlelor pentru bebelusi sau a altor vase; astfel, ele vor bloca jetul de apa si va fi foarte greu sa fie curatate bine. Nu supraincarcati masina.

– luati mai intai vasele curate de pe raftul de jos al masinii de spalat vase. In acest caz, daca s-a scurs apa de pe un vas/cana atunci cand goliti raftul de sus, nu se va uda nici un vas de pe raftul de jos si nu va fi necesar sa il uscati cu un prosop.

Share this Story
 • Mama & Copilul

  Reguli de igiena cand prepari mancarea bebelusului

  Cand bebelusul tau incepe sa manance alimente solide trebuie sa te gandesti la prepararea mancarii in conditii de igiena maxima. Sistemul ...
 • Mama & Copilul

  Sfaturi pentru masina de spalat vase

  Daca sunteti suficient de norocoasa incat sa aveti o masina de spalat vase, este nemaipomenit! Folositi-o la maximum, urmand urmatoarele sfaturi: ...
 • Sarcina

  Igiena in timpul sarcinii

  In timpul sarcinii pielea trebuie ingrijita in mod special. Baile caldute, cat mai dese dar scurte, sunt absolut necesare in timpul ...
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...