Mama & Copilul

Sfaturi pentru a-ti putea controla emotiile

Atunci cand suntem fericite, tot corpul ne este invadat de emotii pozitive, constructive. In astfel de momente nu stam sa analizam sentimentele, trairile interioare si gandurile, ci pur si simplu avem o stare de bine pe care o acceptam, fara sa ne gandim la ea.

Cand suntem triste, ne gandim la fiecare emotie pe care o resimtim, le amplificam prin ganduri negative, iar starea de rau se accentueaza.

Fiecare femeie isi doreste sa isi controleze emotiile, insa uneori simtim ca nu putem razbate in lupta cu noi insine.

Pentru a ne putea controla trairile interioare trebuie ca mai intai sa ne concentram asupra gandurilor care le-au generat.

Emotiile sunt rezultatul a ceea ce noi gandim.

Autoeducarea este cea mai buna solutie pentru controlarea gandurilor si a emotiilor. Grijile sunt o parte din noi, nu le putem da la o parte, insa trebuie sa stim cand sa le punem in functiune.

Nu merita sa ne stresam pentru orice lucru marunt si sa ne facem fel si fel de ganduri, ci sa lasam ca lucrurile sa vina de la sine. Creierul uman functioneaza ca o masinarie. Creeaza ganduri pozitive sau negative, dupa care transmite impulsuri in tot corpul, sub forma de emotii.

De ce este important sa ne controlam emotiile?

Emotiile noastre ne influenteaza cel mai mult modul in care reactionam, ce decizii luam si cum ne comportam cu cei din jurul nostru. Ele ne fac sa ne simtim vulnerabile, cele negative ne consuma energia, motiv pentru care ajungem sa nu mai avem chef de viata.

Invata sa cultivi stari emotionale pozitive

Exista sute de emotii, de toate tipurile, de la manie, tristete, frica, rusine, pana la bucurie, iubire si surpriza. Fiecare dintre noi trebuie sa incerce sa isi cultive emotiile pozitive, precum optimismul, speranta, daruirea, iubirea.

Psihologul Daniel Goleman considera ca optimismul este o aptitudine esentiala pentru inteligenta emotionala. Astfel, ne putem manevra gandurile negative prin optimism.

Totodata, este indicat sa avem in jurul nostru persoane care emana buna dispozitie si au o gandire preponderent pozitiva.

Goleman adauga ca o dispozitie buna inseamna abilitatea de a gandi in termeni de flexibilitate si complexitate, ceea ce faciliteaza gasirea de solutii la probleme. Iubirea este un sentiment care ofera unei persoane emotii pozitive. Atunci cand iubesti si esti iubita, mintea refuza sa genereze ganduri negative.

Asadar, comunica cu persoana iubita, destainuie-te, incearca sa scapi de gandurile si grijile care te macina.

Din perspectiva abilitatii emotionale, afirma Goleman, speranta inseamna in primul rand, a nu te lasa coplesit de anxietate, de o atitudine negative sau mai rau, de depresie in confruntarea cu situatiile dificile.

Asadar, mentinerea sau alimentarea gandurilor negative duc la acumularea emotiilor care dauneaza organismului nostru. Putem reusi sa distrugem gandurile care dau viata emotiilor distructive, daca in momentele grele, gandim pozitiv si avem speranta.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Ana herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Metode de prevenire a toxiinfectiilor alimentare

Iata mai jos cateva reguli simple si rapide ...