Mama & Copilul

Sfaturi pentru a rămâne însărcinată

Sfaturi pentru a rămâne însărcinată

 

Sfaturi pentru a rămâne însărcinatăSarcina este mereu aşteptată cu nerăbdare de femei şi de cuplurile care vor să întemeieze o familie. Totuşi, contracepţia nu este atât de uşoară pentru toată lumea. Problemele contraceptive pot fi de natură psihologică sau fiziologică. Există numeroase tratamente pentru infertilitate, atât ştiinţifice, cât şi naturale.

Deoarece formarea zigoţilor depinde de implantarea spermei în ovul, este important să ţineţi cont de perioada când şansele pentru această fuziune sunt cele mai mari. Ovulaţia are loc, de obicei, în mijlocul ciclului menstrual al femeii. Atunci se produce ovulul, care poate fi fertilizat în 24 de ore. Sperma are capacitatea de a fi activă peste 48 de ore. Astfel, trebuie să vă planificaţi activitatea sexuală cu cel puţin 24 de ore înainte de ovulaţie.

Femeile pot ţine evidenţa ovulaţiei printr-un grafic al temperaturii. În jurul perioadei de ovulaţie, temperatura corpului femeii creşte.

Stresul are un rol semnificativ în ceea ce priveşte ovulaţia şi menstruaţia. Dacă aveţi de gând să rămâneţi însărcinată, încercaţi să scăpaţi de stres, atât dumeavoastră, cât şi soţul.

Evitaţi să faceţi sex prea des pentru a păstra calitatea producţiei de spermă. O mişcare inteligentă este de a face sex o dată la două zile, dar să nu rataţi perioada de ovulaţie. În afară de acest lucru, bărbaţii sunt sfătuiţi să ejaculeze o dată la 2-3 zile.

Dieta, greutatea, sănătatea corpului şi stilul de viaţă au un impact asupra sarcinii. Acest lucru este valabil atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei. Atât persoanele supraponderala cât şi cele foarte slabe prezintă un risc crescut de infertilitate din cauza dificultăţilor de ovulaţie. Aşadar, trebuie să acordaţi o atenţie deosebită dietei, să optaţi pentru o dietă echilibrată şi să faceţi exerciţii fizice în mod regulat.

Evitaţi drogurile, medicamentele, alcoolul şi tutunul deoarece vă cauzează probleme hormonale ce pot duce la infertilitate.

În afară de o dietă echilibrată care să conţină proteine, minerale şi vitamine, se spune că cireşele ajută fertilitatea.

Extractul de seminţe de struguri joacă un rol pertinent în sarcină. Mucusul cervical facilitează motilitatea spermei. Atât vitamina C, cât şi seminţele de struguri adăugă apă la mucusul cervical. În afară de a consuma fructe bogate în vitamina C, trebuie să consumaţi cantităţi adecvate de apă deoarece consumul de lichide are o repercusiune indirectă asupra calităţii mucusului cervical.

Ginecologii şi specialiştii în infertilitate susţin că reducerea consumului de cafea îmbunătăţeşte fertilitatea. La fel este valabil pentru alcool şi tutun.

Ginsengul este o plantă asociată cu fertilitatea. El echilibrează ciclul menstrual şi ovulaţia şi ajuta producţia de spermă. Ginsengul se poate luat sub formă de ceai sau pastile.

În afară de suplimentele de vitamine şi suplimentele de zinc sunt bune pentru îmbunătăţirea calităţii spermei.

Bărbaţii sunt sfătuiţi să evite duşurile cu apă fierbinte şi pantalonii strâmţi deoarece au efecte negative asupra producţiei de spermă.

 

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Sfaturi pentru a rămâne însărcinată

    Sfaturi pentru a rămâne însărcinată   Sarcina este mereu aşteptată cu nerăbdare de femei şi de cuplurile care vor să întemeieze ...
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

8 tipuri diferite de tuse si starea ta de sanatate – cauze, simptome, tratament naturist

Tusea este printre cele mai comune probleme medicale ...