Mama & Copilul

Sfaturi pentru a preveni infectiile vaginale

1. Lenjeria de culoare alba din bumbac ar trebui sa fie intotdeauna alegerea ta. Materialul permite o aerisire eficienta, zona vaginala mentinandu-se uscata. De asemenea, e indicat sa renunti la lenjerie noaptea cand dormi.

2. Incearca pe cat posibil sa eviti gelurile vaginale.

3. Nu folosi uleiuri pentru lubrifierea vaginului. Aceste uleiuri pot determina aparitia si dezvoltarea bacteriilor.

4. Daca urmezi un tratament medicamentos pentru a scapa de o infectie vaginala, nu opri administrarea doar pentru ca te simti mai bine. Trebuie sa iei intreaga doza, pentru a distruge permanent infectia.

5. Evita sa faci sex in timpul tratamentului si pana ce dispar toate simptomele infectiei.

6. Evita produsele care pot irita vaginul, precum sapunurile parfumate, produsele pentru igiena feminina, pudrele, lotiunile si baile cu spumant.

7. Nu purta ore in sir pantaloni stramti, costum de baie, colanti, aceaste tinute iti pot crea iritatii.

8. Foarte des, infectiile vaginale cauzeaza mancarime… NU te scarpina! Iti vei inrautati situatia. Stiu ca e greu sa te abtii dar incearca!

9. In cazul in care iti vine ciclul menstrual in timp ce folosesti cremele vaginale sau supozitoarele, continua tratamentul stabilit de specialist si nu folosi tampoanele interne; mergi mai departe cu absorbante.

10. Daca folosesti un auto-tratament in cazul unei infectii vaginale, iar simptomele nu dispar definitiv, prezintat-te neaparat la un control de specialitate. E important sa nu folosesti niciun produs vaginal sau tratament inainte cu 48 de ore de consultatia programata.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Ana herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Metode de prevenire a toxiinfectiilor alimentare

Iata mai jos cateva reguli simple si rapide ...