Mama & Copilul

Sfaturi despre branza

Branza se feliaza mai simplu cu un cutit bont. Incalziti cutitul sub jet de apa fierbinte, pentru a felia mai usor.

Este mai ieftin sa cumparati branza la vrac intr-o cantitate mare, sa o radeti si sa o congelati in cantitati mici in pungi individuale, folosind pungi imbricate. Daca nu va place deloc sa radeti singura branza, puteti sa cumparati branza rasa deja si sa o congelati.

Branza moale poate fi cumparata in cantitati mari si congelata apoi in cubulete mai mici.

Frecat razuitoarea cu ulei sau pulverizati ulei peste aceasta si rasul branzei va fi mai simplu. De asemenea si razuitorea se va curata mai usor.

Branza moale va fi mai simplu de ras daca a fost tinuta mai inati la frigider 15-30 minute. Bucatelele de branza pot fi pasate cu o presa pentru usturoi.

Pentru a impiedica formarea mucegaiului, inveliti bucata de branza in prosoape de hartie imbibate in otet de mere, inainte de a o pune la frigider intr-o punga de plastic.

Un cubulet de zahar depozitat in acelasi recipient impreuna cu branza tare contribuie la prevenirea mucegairii.

Branza de vaci, smantana si iaurtul trebuie pastrate la frigider cu capacul in jos. Branza care apasa pe capac contribuie la sigilarea recipientului si mentinerea acestuia ermetic, prelungind durata de stocare.

Blocurile de branza se usuca rapid daca nu sunt depozitate corect. Pentru a rehidrata branza uscata, tineti-o in zer. Evitati uscarea branzei frecandu-i marginile cu unt sau cu ulei sau pulverinzand ulei la suprafata.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Ana herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Metode de prevenire a toxiinfectiilor alimentare

Iata mai jos cateva reguli simple si rapide ...