Scaunul inalt pentru bebelus

Siguranta inainte de toate

Mii de copii se ranesc in fiecare an din cauza neatentiei pe care o acorda parintii scaunelor inalte; de aceea cititi cu atentie urmatoarele avertismente.

Nu va lasati niciodata bebelusul singur intr-un scaun inalt. Scaunele inalte sunt sigure doar atunci cand este prezent un adult care sa se asigure ca bebelusul plin de energie nu incearca nici o acrobatie.

Stabilitatea

In prezent se gaseste pe piata o gama larga de scaune inalte. Primul criteriu in alegerea unui scaun inalt ar trebui sa fie siguranta. Pentru stabilitate, alegeti unul cu o baza lata. Inainte de a cumpara un scaun, incercati-l pentru a vedea cat de stabil e.

Pentru a preveni instabilitatea, asezati intotdeauna scaunul pe o suprafata neteda.

Si, daca scaunul dvs are rotite, asigurati-va intotdeauna  ca acestea sunt blocate ferm si in buna functionare, inainte de a va aseza micutul in acesta. Un copil mai vioi poate manevra cat ai clipi un scaun mobil pana la acele mai apropiate trepte.

Nu lasati niciodata copiii mai mari sa se joace in scaunelul inalt al bebelusului sau sa se agate de el. Greutatea acestora poate rasturna scaunul, ranindu-i. Tineti copiii mai mari si animalele de casa departe de bebelus atunci cand acesta se afla in scaunul inalt.

Nu porniti de la supozitia ca, daca un model de scaun al unui anumit producator are certificat de calitate, aceasta inseamna ca toate modelele producatorului respectiv sunt certificate. Unii producatori au doar cateva modele de scaune certificate. Asigurati-va ca modelul pe care l-ati ales este certificat, cautand sigiliul de calitate pe cutie sau chiar pe scaunel.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...