Mama & Copilul

Scapa de arsurile la stomac

Arsurile de stomac sunt o preoblema, insa tratamentul excesiv poate fi si mai periculos.

Aceasta este concluzia unei serii recente de studii, ce au analizat riscurile care le prezinta medicamentele puternice care opresc productia de acid gastric. Acestea sunt eficiente, dar de multe ori folosite in exces.

In fiecare an se elibereaza foarte multe retete pentru medicamente, care au ca substanta activa omeprazolum sau lansoprazolul. S-a descoperit ca pacientii din spitale care iau astfel de medicamente sunt mai expusi infectarii cu Clostridium difficile, o bacterie rezistenta la antibiotice, foarte periculoasa.

Pentru femeile in varsta, utilizarea indelungata creste riscul fracturarii oaselor. Iar studii anterioare au aratat ca mareste probabilitatea imbolnavirii de pneumonie.

Ce e de facut pentru a preveni aceste probleme?

Incepeti cu medicamente nu foarte puternice: antiacide si inhibitoare de acid. Nu uitati ca schimbari ale stilului de viata, precum pierderea in greutate si reducerea portiilor de mancare, pot avea o importanta semnificativa, si chiar va pot scapa de probleme fara a fi nevoie de medicamente.

Luati in considerare si remediile pe care le puteti pregati acasa – acestea pot fi foarte eficiente.

Guma de mestecat. Stimuleaza secretia de saliva, ceea ce poate impiedica acidul gastric sa arda esofagul.

Ghimbirul. Aceasta radacina e un remediu traditional pentru durerile de stomac, asa ca incercati putin ghimbir zaharisit sau o ceasca de ceai de ghimbir. Pentru a pregati ceaiul, radeti radacina, inmuiati-o in apa fierbinte si apoi strecurati lichidul.

Migdalele. Rontaiti doua sau trei dupa masa. Ar putea sa ajute si nu va fac niciun rau.

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Scapa de arsurile la stomac

    Arsurile de stomac sunt o preoblema, insa tratamentul excesiv poate fi si mai periculos. Aceasta este concluzia unei serii recente de ...
Load More Related Articles
Load More By Ana herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Metode de prevenire a toxiinfectiilor alimentare

Iata mai jos cateva reguli simple si rapide ...