Mama & Copilul

Scaderea riscului dumneavoastra de boala coronariana

Numerosi factori de risc pentru boala coronariana pot fi modificati prin schimbari in stilul de viata sau prin medicatie.

Iata ce puteti face pentru a reduce riscul:

– opriti fumatul. Daca fumati, riscul de boala cardiaca este de cel putin doua ori mai mare decat al unei persoane care nu fumeaza.

– reduceti hipertensiunea arteriala

–  reduceti nivelul colesterolului

– controlati diabetul

– mentineti o greutate corporala normala

– faceti exercitii fizice

– reduceti stresul

Factorii de risc enumerati mai sus pot interactiona intre ei pentru a creste riscul total de a dezvolta o boala coronariana. Cu cat aveti mai multi factori de risc, cu atat mai mare este riscul de atac de cord.

Controlul acestor factori de risc implica frecvent folosirea medicamentelor. Dar puteti, de obicei, sa scadeti semnificativ ricul prin dieta atenta si exercitiu fizic regulat, aceste eforturi previn necesitatea medicatie.

Pe langa o dieta echilibrata si exercitiu fizic regulat, studiile au aratat ca si urmatoarele elemente pot scadea riscul de atac de cord. Discutati cu medicul curant ce loc ocupa fiecare din acesti factori in campania de scadere a riscului.

Aspirina este deseori recomandata pentru prevenirea crizelor cardiace. Aspirina reduce tendinta sangelui de a se coagula, micsorand activitatea trombocitelor. Nu este costisitoare si este in general sigur si usor de administrat. O aspirina mica este suficienta pentru reducerea substantiala a riscului de criza cardiaca.

Vitaminele: expertii recomanda, de asemenea administrarea a 1-2 tablete de vitamina E zilnic pentru prevenirea crizelor cardiace. Vitamina E este un antioxidant care blocheaza producerea de LDL colesterol in peretii vasculari.

Estrogen: daca sunteti femeie si ati trecut de varsta menopauzei, riscu dumneavoastra de criza cardiaca creste. Realitatea demonstreaza ca administrarea de inlocuitori de estrogeni dupa menopauza va scadea riscul dvs de criza cardiaca, dupa cum va preveni si osteoporoza.

Medicamente cu prescriptie pentru scaderea riscului: daca ati avut o criza cardiaca sau daca medicul v-a avertizat ca aveti o boala coronariana, si alte medicamente va pot scadea riscul de boala cardiaca sau criza cardiaca. Discutati cu medicul despre medicamentele care scad colesterolul, beta-blocante si inhibitorii ECA.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Ana herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Metode de prevenire a toxiinfectiilor alimentare

Iata mai jos cateva reguli simple si rapide ...