Mama & Copilul

Sauna si baile de abur

Transpiratia joaca un rol esential in detoxifierea zilnica. Pielea, supranumita al treilea rinichi, elimina o cantitate de reziduuri de metabolism (produsi secundari si toxine) egala cu cea evacuata prin plamani, rinichi si intestine.

Pielea este cel mai amplu sistem de evacuare. Daca tiroida nu functioneaza corect, fiind caracterizata prin sub-activitate, sau daca persoana duce o viata sedentara, organismul nu va transpira asa cum ar trebui. Straturile subcutanate ale pielii se incarca sau se imbacsesc din cauza toxinelor.

Aceasta situatie are drept efect uscarea pielii, eruptiile cutanate, aparitia cosurilor, rozacea, matreata, dermatita si alte afectiuni similare. Transpiratia este un mecanism esential in procesul de insanatosire.

Saunele si baile de aburi sunt extrem de benefice in acest sens, mai ales daca se folosesc si diverse uleiuri esentiale. In unele cazuri, unitatile de deservire a publicului nu sunt recomandabile.

De aceea ar fi bine sa il cunosti pe proprietar si sa stii cat pretuieste igiena (mediul trebuie sa fie cat mai steril cu putinta), atat din punct de vedere fizic, cat si psihic. Daca nu exista saune in apropiere de casa, atunci iti poti cumpara sau construi singura una, chiar acasa.

Iti poti face acasa, in baie, o instalatie pentru bai cu aburi. Adauga in apa mustar, ardei iute de Cayenne si alte plante medicinale si vei amplifica efectul de curatire.

Share this Story
  • Mama & Copilul

    Sauna si baile de abur

    Transpiratia joaca un rol esential in detoxifierea zilnica. Pielea, supranumita al treilea rinichi, elimina o cantitate de reziduuri de metabolism (produsi ...
Load More Related Articles
Load More By Ana herlife
Load More In Mama & Copilul

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Metode de prevenire a toxiinfectiilor alimentare

Iata mai jos cateva reguli simple si rapide ...