Sarcina

Sarcina si pofta de dulciuri

In timpul sarcinii poftele alimentare cresc destul de mult.

Dulciurile reprezinta o tentatie pe care nicio gravida nu o poate refuza. Cu toate acestea, orice sursa de zahar reprezinta un real pericol pentru sanatatea gravidei si a bebelusului din burtica.

Dezechilibrele hormonale cu care se confrunta orice gravida sunt cauza pentru care acestea resimt o pofta acuta de dulciuri. Mai mult, specialistii mai considera drept cauza a poftei de dulciuri in sarcina un deficit nutritional al organismului.

Cu toate acestea, in timpul sarcinii medicii nu recomanda consumul excesiv de dulciuri intrucat un asemenea lucru ii poate vatama mamei, dar si bebelusului din burtica. Schimbarile din aceasta perioada o determina pe gravida sa se considere indreptatita sa isi satisfaca poftele alimentare.

Excesele de dulciuri conduc la o crestere semnificativa in greutate, dar si la riscul diabetului gestational in timpul sarcinii. In plus, preeclampsia, dar si riscul de pierdere al sarcinii sunt alte riscuri pe care ar trebui sa si le asume o gravida care consuma dulciuri in exces.

Defectele de tub neural precum spina bifida reprezinta malformatii ale bebelusului cu o mama consumatoare de dulciuri in exces in sarcina.

Consumul de fructe dulci reprezinta o alternativa pentru ca gravida sa isi poata stavili poftele de dulciuri din timpul sarcinii.

In cazul in care aceasta reuseste sa isi mentina echilibrul nutritional recomandat de catre medic va reusi sa scape de dorintele de a consuma dulciuri.

Cele trei mese principale, dar si gustarile sanatoase din fructe proaspete dintre acestea reprezinta o alternativa la aceste pofte.

Inghetata, mierea, iaurturile cu fructe preparate in casa, fructele proaspete sau uscate, dar si serbetul de fructe pot reprezenta alimente sanatoase si alternative la pofta de dulciuri din timpul sarcinii.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By admin
 • Sarcina

  Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

  Trei luni inainte de a ramane gravida Fa curat in sertarul cu medicamente Exemplu, piedicile in calea fertilitatii femeii Piedicile in ...
 • Sarcina

  Avortul

  Avortul este procesul medical prin care se pune capăt unei sarcini, pentru a împiedica nașterea unui copil. În funcție de săptămâna ...
 • Sarcina

  Sfaturi pentru detoxifiere inainte de sarcina

  Hotarati-va sa va debarasati corpul de toxinele care va slabesc sanatatea, va diminueaza puterea si maresc riscurile pentru dumneavoastra si pentru ...
 • Sarcina

  Factorul Rh

  Atunci cand vi se fac analize pentru determinarea grupei sanguine aflati, de asemenea, daca sunteti “negativ” sau “pozitiv”. Multi oameni nu ...
 • Sarcina

  Lombosciatica in perioada de sarcina

  Lombosciatica e una dintre cele mai neplacute probleme pe care le aduce sarcina. Durerile de spate, dar si starea de amorteala ...
 • Sarcina

  Ecografia 3D in timpul sarcinii

  Efectuarea ecografiei 3D in sarcina devine una dintre cerintele obligatorii ale femeii insarcinate. Astfel, aceasta se va putea convinge de sanatatea ...
Load More In Sarcina

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

8 tipuri diferite de tuse si starea ta de sanatate – cauze, simptome, tratament naturist

Tusea este printre cele mai comune probleme medicale ...