Sarcina

Sarcina si pofta de dulce. Cum poti controla excesul de dulciuri!

Femeile insarcinate poftesc adesea la dulciuri din cauza schimbarilor hormonale specifice perioadei. Consumul excesiv de zahar poate conduce la o multime de probleme care iti pot pune sanatatea si sarcina in pericol.

Cauzele acestei pofte de dulce in timpul sarcinii

Medicii nu pot spune care sunt cauzele exacte ale poftei de dulciuri, dar considera ca fluctuatiile hormonale care au loc in aceasta perioada sunt vinovate in principal.

Riscurile consumului de dulciuri in exces in timpul sarcinii

Sarcina trebuie sa fie o perioada in care echilibrul nutritional trebuie sa fie de baza.

E adevarat ca schimbarile fizice si hormonale care au loc in aceasta perioada duc la cresterea apetitului alimentar si la instaurarea poftelor, insa dulciurile trebuie consumate cu masura. Excesul de zahar in sarcina pune in pericol sananatatea ta si a fatului.

Cea care e cea mai afectata e greutatea corporala. O greutate prea mare in sarcina creste riscul multor complicatii si duce la impunerea unei nasteri prin cezariana. Exista pericolul hipertensiunii arteriale sau chiar al diabetului gestational.

Alte riscuri implica probleme dentare care pot aparea la bebelusi dupa nastere, dar si posibilitatea de malnutritie sau deficiente nutritionale fetale sau maternale.

Greutatea acumulata in timpul sarcinii poate cauza probleme sau complicatii la nastere si poate crea o multime de disconforturi in decursul celor 9 luni – dureri de spate, de picioare etc.

O alta problema importanta a dulciurilor sunt indulcitorii. Desi sunt o alternativa destul de promovata in randul produselor “light” sau de dieta, ei sunt considerati nocivi.

Controlul dulciurilor in timpul sarcinii

Necesarul de vitamine, minerale si alte elemente nutritive creste substantial in timpul sarcinii. Medicii recomanda o crestere a aportului caloric zilnic cu 300 de calorii in trimestrele 2 si 3.

Chiar daca ai de-a face cu o pofta foarte mare de dulciuri trebuie sa stii ca aceasta poate fi calmata cu cateva alternative.

Care sunt alternativele la dulciurile nesanatoase?

Cele mai sanatoase dulciuri in timpul sarcinii sunt fructele. De asemenea, se recomanda inlocuirea zaharului cu mierea, siropul de artar si alte surse naturale.

Variante sanatoase de dulciuri pe care poti sa le consumi fara probleme:

 • serbet de fructe;
 • iaurturi cu fructe;
 • inghetata;
 • batoane de cereale cu miere;
 • fructe uscate etc.
Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
 • Sarcina

  Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

  Trei luni inainte de a ramane gravida Fa curat in sertarul cu medicamente Exemplu, piedicile in calea fertilitatii femeii Piedicile in ...
 • Sarcina

  Avortul

  Avortul este procesul medical prin care se pune capăt unei sarcini, pentru a împiedica nașterea unui copil. În funcție de săptămâna ...
 • Sarcina

  Sfaturi pentru detoxifiere inainte de sarcina

  Hotarati-va sa va debarasati corpul de toxinele care va slabesc sanatatea, va diminueaza puterea si maresc riscurile pentru dumneavoastra si pentru ...
 • Sarcina

  Factorul Rh

  Atunci cand vi se fac analize pentru determinarea grupei sanguine aflati, de asemenea, daca sunteti “negativ” sau “pozitiv”. Multi oameni nu ...
 • Sarcina

  Lombosciatica in perioada de sarcina

  Lombosciatica e una dintre cele mai neplacute probleme pe care le aduce sarcina. Durerile de spate, dar si starea de amorteala ...
 • Sarcina

  Ecografia 3D in timpul sarcinii

  Efectuarea ecografiei 3D in sarcina devine una dintre cerintele obligatorii ale femeii insarcinate. Astfel, aceasta se va putea convinge de sanatatea ...
Load More In Sarcina

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...