Sarcina

Sarcina si depresia; de ce apare depresia, cauze si prevenire

De ce apare depresia pe perioada sarcinii?

Restrictiile impuse de sarcina joaca un rol important in depresia din timpul sarcinii. Sarcina impune mai putina mobilitate si optiuni alimentare reduse. Exista si restrictii asupra medicamentelor care pot fi luate.

Medicamentele impotriva depresiei sunt periculoase in timpul sarcinii

FDA (Administratia alimentelor si medicamentelor din S.U.A.) a semnalat ca multe dintre antidepresive sunt motive potentiale ale defectelor congenitale. Depresia din timpul sarcinii trebuie sa fie tratata fara medicatie.

Depresia de dupa nastere, e si ea o cauza de ingrijorare majora si a fost raportata in cel putin 10% dintre femeile care au nascut in S.U.A.

Din pacate, nu exista studii de acest gen in Romania. Pana nu demult, depresia nici macar nu era luata in serios de medici, in Romania.

Care sunt cauzele de aparitie a depresiei in timpul sarcinii?

Depresia e cauzata de schimbarile hormonale produse in organism dupa nastere. Simptomele depresiei clinice sunt aceleasi ca si ale depresiei de dupa nastere.

Tratamentul e acelasi pentru ambele tipuri de depresie. Restructurarea comportamentala, consilierea psihologica si antidepresivele sunt remediile medicale general adoptate.

Hormonii sunt mai puternici in timpul sarcinii. In schimb, din cauza lor simtiti tot timpul ca va vine sa plangeti si aveti schimbari bruste ale dispozitiei.

 Cele mai comune cauze de depresie sunt pierderile anterioare ale sarcinii, antecedentele de depresie din familie, tratamentele pentru fertilitate si evenimentele stresante in viata.

Simptomele depresiei sunt problemele de somn, sentimentul continuu de tristete, epuizare (oboseala) permanenta, pierderea interesului fata de orice, ganduri de a face rau propriei persoane si altora.

Nu exista motive de ingrijorare, cata vreme toate fac parte din sarcina. Totusi, senzatia irezistibila de neputinta sau tristetea sunt probleme grave.

Cum poti preveni depresia aparuta in timpul sarcinii

Prevenirea depresiei e mai buna decat tratarea ei. Exercitiile fizice regulate sub supravegherea medicului sunt de o importanta majora.

O dieta sanatoasa si relaxarea suficienta sunt si ele parti importante ale mentinerii unei stari bune de sanatate. In plus, e bine ca femeile insarcinate sa primeasca ajutor din partea familiei.

Preocuparea fundamentala pe care ar trebui sa o aveti e de a avea grija de sanatatea propriei persoane si a bebelusului.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
 • Sarcina

  Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

  Trei luni inainte de a ramane gravida Fa curat in sertarul cu medicamente Exemplu, piedicile in calea fertilitatii femeii Piedicile in ...
 • Sarcina

  Avortul

  Avortul este procesul medical prin care se pune capăt unei sarcini, pentru a împiedica nașterea unui copil. În funcție de săptămâna ...
 • Sarcina

  Sfaturi pentru detoxifiere inainte de sarcina

  Hotarati-va sa va debarasati corpul de toxinele care va slabesc sanatatea, va diminueaza puterea si maresc riscurile pentru dumneavoastra si pentru ...
 • Sarcina

  Factorul Rh

  Atunci cand vi se fac analize pentru determinarea grupei sanguine aflati, de asemenea, daca sunteti “negativ” sau “pozitiv”. Multi oameni nu ...
 • Sarcina

  Lombosciatica in perioada de sarcina

  Lombosciatica e una dintre cele mai neplacute probleme pe care le aduce sarcina. Durerile de spate, dar si starea de amorteala ...
 • Sarcina

  Ecografia 3D in timpul sarcinii

  Efectuarea ecografiei 3D in sarcina devine una dintre cerintele obligatorii ale femeii insarcinate. Astfel, aceasta se va putea convinge de sanatatea ...
Load More In Sarcina

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...