Sarcina

Sarcina si consumul de ceai verde. Ce spun specialistii!

Ceaiul verde e bogat in antioxidanti aducand beneficii pentru sanatate insa femeile gravide ar trebui sa limiteze cantitatea de ceai verde consumat in timpul sarcinii si ar trebui sa fie prudente cand iau suplimente ce contin ceai verde.

Ceaiul verde e bogat in antioxidanti aducand beneficii pentru sanatatea dentara, nivelul glicemiei, al colesterolului si pentru pierderea in greutate.

Insa cercetatorii au descoperit, in timp ce examinau constituentii activi ai ceaiului verde, ceea ce se numeste epigallocatechins, pe scurt EGCG, care poate afecta modul in care corpul foloseste folatii. Folatii sunt importanti pentru femeile insarcinate deoarece previn defectele congenitale de tub neural ale bebelusului.

Problema ceaiului verde in timpul sarcinii e ca moleculele de EGCG sunt similare structural cu un compus numit metotrexat. Metotrexatul e capabil sa ucida celulele canceroase legandu-se chimic de o enzima din corp numita dihidrofolate-reductaza (DHFR).

Oamenii sanatosi au si ei aceasta enzima – face parte din ceea ce se numeste calea folatilor, ce reprezinta calea pe care corpul ii parcurge pentru a transforma nutrientii ca folatii in substante ce pot fi folosite pentru a sustine functionarea normala a organismului.

Cand enzima e inactivata, capacitatea corpului de a folosi folatii e afectata. Inca e neclar cat ceai verde poate fi baut in siguranta, sau cantitatea precisa de folati a caror absorbtie e afectata.Dar cercetarile publicate sustin ca daca beti 2 cesti de ceai verde pe zi puteti opri cresterea celulelor canceroase (pe care le tinteste metotrexatul).

Vestea buna despre cafeina pe care o beti in timpul sarcinii, din cafea si ceai, e ca o cantitate moderata e acceptabila.

Doua studii, unul efectuat de cercetatorii danezi ce au intervievat peste 88000 de femei gravide, si altul facut de Yale University School of Medicine – SUA, au facut descoperiri similare asupra consumului de cafeina in perioada de sarcina.

Preocuparea privind cafeina e legata de riscul de greutate redusa la nastere a bebelusului sau de avort spontan.

Preocuparea ramane valabila si in cazul unei doze ridicate de cafea. Echipa de la Yale a descoperit ca ingerand 600 mg de cafeina zilnic, aproximativ 6 cesti de cafea, duce la greutate redusa la nastere, pana la un nivel ce e semnificativ din punct de vedere clinic.

Rata de reducere a greutatii la nastere a fost stabilita la 28 grame per 100 mg, adica o ceasca de cafea pe zi. Insa cercetatorii au subliniat ca acest lucru nu are efecte semnificative in cazul unul consum moderat de cafeina.

Cercetarile danezilor a descoperit ca band cel putin 8 cesti de cafea zilnic (asta ar insemna cel putin 16 cesti de ceai), riscul de avort spontan sau de a naste copilul mort creste cu 60% fata de femeile care nu au baut cafeina. Cercetatorii au descoperit ca dozele moderate de cafea sau de ceai nu implica riscuri semnificative.

Pentru femeile ce beau intre jumatate de ceasca si 3 cesti de cafea pe zi, riscul de moarte fetala a fost cu 3% mai ridicat fata de cele care nu beau cafeina.

Femeile ce beau 4-8 cesti de cafea zilnic, au un risc crescut cu  33%. O ceasca de cafea inseamna cam 2 cesti de ceai din punctul de vedere al cafeinei. Consumul de cafea recomandat pentru evitarea riscurilor e de maxim 3 cesti pe zi, sau 6 cesti de ceai, conform specialistilor americani.

Insa indicat e sa reduceti la minim consumul de cafeina, gandindu-va ca o faceti pentru sanatatea copilului vostru.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
 • Sarcina

  Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

  Trei luni inainte de a ramane gravida Fa curat in sertarul cu medicamente Exemplu, piedicile in calea fertilitatii femeii Piedicile in ...
 • Sarcina

  Avortul

  Avortul este procesul medical prin care se pune capăt unei sarcini, pentru a împiedica nașterea unui copil. În funcție de săptămâna ...
 • Sarcina

  Sfaturi pentru detoxifiere inainte de sarcina

  Hotarati-va sa va debarasati corpul de toxinele care va slabesc sanatatea, va diminueaza puterea si maresc riscurile pentru dumneavoastra si pentru ...
 • Sarcina

  Factorul Rh

  Atunci cand vi se fac analize pentru determinarea grupei sanguine aflati, de asemenea, daca sunteti “negativ” sau “pozitiv”. Multi oameni nu ...
 • Sarcina

  Lombosciatica in perioada de sarcina

  Lombosciatica e una dintre cele mai neplacute probleme pe care le aduce sarcina. Durerile de spate, dar si starea de amorteala ...
 • Sarcina

  Ecografia 3D in timpul sarcinii

  Efectuarea ecografiei 3D in sarcina devine una dintre cerintele obligatorii ale femeii insarcinate. Astfel, aceasta se va putea convinge de sanatatea ...
Load More In Sarcina

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...