Sarcina

Sarcina si consumul de cafea

In perioada de sarcina, multor mame nu le cade bine ideea de a renunta la cafeaua de dimineata. E cu adevarat necesar sa renunti la cafea in timpul sarcinii?

Cercetatorii afirma ca un consum moderat de cofeina nu ar dauna sarcinii. Problema es unde se opreste acest consum mediu si care sunt efectele unui consum exagerat.

In anul 1980 autoritatile medicale sfatuiau femeile insarcinate sa evite sau sa limiteze consumul de mancare si de medicamente cu continut de cofeina.

Acest val de noi sfaturi a pornit de la un studiu facut asupra unor femele gestante de sobolan carora li s-au administrat alimente cu cofeina. Rezultatul a fost devastator: majoritatea pierdeau sarcina sau fetusii sufereau de malformatii.

Totusi, rozatoarele sunt mult mai susceptibile la influentele cofeinei decat oamenii. Un om de 60 de kilograme ar trebui sa consume aproximativ 50/60 de cani de cafea pentru ca efectul sa fie similar cu cel pe care doza administrata sobolanilor a avut-o asupra acestora.

Un studiu similar a fost facut si asupra a 5378 de mame care au fost expuse la consumul de cofeina in primele trei luni ale sarcinii. Rezultatele: nu a fost gasita nici o legatura intre consumul de cofeina si malformatiile congenitale.

Totusi, studii mai vechi asociau consumul de cofeina in timpul sarcinii cu avorturile spontane si mortile premature ale bebelusilor.

Cel mai concludent argument impotriva consumului de cofeina in timpul sarcinii a fost descoperirea potrivit careia copiii supusi consumului de cofeina se nasteau cu un deficit de greutate. Femeile ce consumau de la 4 la 7 cani de cafea pe zi erau predispuse acestui fenomen.

In plus s-a constatat ca mamele ce exagerau, consumand pana la 18 cani de cafea pe zi (1800 de miligrame), dadeau nastere unor bebelusi ce aveau probleme cu adaptarea la mediul extrauterin. Acestia tremurau, erau iritati si prezentau senzatii de voma. Aceste efecte dispareau in primele sapte zile de la nastere.

De retinut: poti sa iti bei cafeaua de dimineata, insa e bine sa nu consumi mai mult de 300 de miligrame de cofeina zilnic, pentru a fi sigura ca nu creezi probleme bebelusului tau.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
 • Sarcina

  Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

  Trei luni inainte de a ramane gravida Fa curat in sertarul cu medicamente Exemplu, piedicile in calea fertilitatii femeii Piedicile in ...
 • Sarcina

  Avortul

  Avortul este procesul medical prin care se pune capăt unei sarcini, pentru a împiedica nașterea unui copil. În funcție de săptămâna ...
 • Sarcina

  Sfaturi pentru detoxifiere inainte de sarcina

  Hotarati-va sa va debarasati corpul de toxinele care va slabesc sanatatea, va diminueaza puterea si maresc riscurile pentru dumneavoastra si pentru ...
 • Sarcina

  Factorul Rh

  Atunci cand vi se fac analize pentru determinarea grupei sanguine aflati, de asemenea, daca sunteti “negativ” sau “pozitiv”. Multi oameni nu ...
 • Sarcina

  Lombosciatica in perioada de sarcina

  Lombosciatica e una dintre cele mai neplacute probleme pe care le aduce sarcina. Durerile de spate, dar si starea de amorteala ...
 • Sarcina

  Ecografia 3D in timpul sarcinii

  Efectuarea ecografiei 3D in sarcina devine una dintre cerintele obligatorii ale femeii insarcinate. Astfel, aceasta se va putea convinge de sanatatea ...
Load More In Sarcina

Facebook Comments

One Comment


 1. […] Articol original la: http://herlife.ro/sarcina-si-consumul-de-cafea/ […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...