Sarcina pe saptamani

Sarcina in saptamana 9

In saptamana 9 de sarcina, embrionul are intre 2 si 3 cm lungime si are aproximativ 2 grame. Incepand cu aceasta saptamana, specialistii nu mai vorbesc de un embrion ci despre un fetus (fat).

La aceasta varsta, bebelusul isi formeaza pigmentul din ochi iar pleoapele sunt formate si acopera ochii. In locul degetelelor apar deja niste mugurasi ce incep sa creasca din brate, iar putin mai tarziu, isi fac aparitia mugurasii ce se vor dezvolta in talpile micilor picioruse.

Continua dezvoltarea celulelor sirei spinarii. Piciorusele bebelusului sunt intr-o perioada de crestere si are deja formati genunchii si talpitele.

Ce schimbari apar in viata dumneavoastra:

Pe masura ce uterul incepe sa se mareasca, veti putea simti crampe. Unele femei insarcinate au chiar niste scurgeri maronii sau roscate.

Atata vreme cat crampele nu sunt severe si scurgerile nu sunt de culoare rosie deschisa, probabil nu e nimic alarmant. Uterul a inceput sa creasca si senzatia pe care o simtiti e rezultatul cresterii ligamentelor. Aceasta crestere va fi mai putin rapida in trimestrul al doilea si al treilea.

Sarcina aduce schimbari si la nivelul pielii.  Unor femei insarcinate li se maresc porii de la nivelul tenului atingang nivelul unor mici vulcani. Altele, mai norocoase, remarca catifelarea pielii.

Odata ce sarcina avanseaza, aceste modificari pot chiar sa dispara insa la fel de posibil e ca sa trebuiasca sa asteptati pana dupa nastere pentru a reveni la starea dinaintea sarcinii.

Avansand in sarcina, unele femei se ‘imbogatesc’ cu o masca de pigment mai inchis decat cel al tenului in jurul ochilor. Aceasta masca va dispare treptat dupa ce veti deveni mamica.

Daca masca e vizibila si va deranjeaza iata ce puteti face: evitati soarele sau folositi niste creme protectoare cu nivel ridicat de blocaj al UV daca considerati ca va veti simti mai bine; folositi fond de ten.

Share this Story
 • Sarcina pe saptamani

  Sarcina in saptamana 6

  In saptamana 6 de sarcina,  inima bebelusului incepe sa bata. Nu va descurajati daca bataile nu pot fi ascultate inca. Aceasta ...
 • Sarcina pe saptamani

  Sarcina in saptamana 7

  In saptamana 7 de sarcina, embrionul are marimea unui bobulet de mazare. Embrionul are un cap supradimensionat in proportie cu corpul ...
 • Sarcina pe saptamani

  Sarcina in saptamana 8

  In saptamana 8 de sarcina, embrionul are acum aproape 2 cm, marimea unui bob de strugure. Are degetele si picioruse distincte, ...
 • Sarcina pe saptamani

  Sarcina in saptamana 9

  In saptamana 9 de sarcina, embrionul are intre 2 si 3 cm lungime si are aproximativ 2 grame. Incepand cu aceasta ...
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Sarcina pe saptamani

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...