Sarcina pe saptamani

Sarcina in saptamana 8

In saptamana 8 de sarcina, embrionul are acum aproape 2 cm, marimea unui bob de strugure. Are degetele si picioruse distincte, chiar daca aduc mai mult cu niste labute de gasca.

Bebelusul e plin de energie, sarind de colo pana colo, miscandu-si bratele si labutele. Ficatul bebelusului produce acum mari cantitati de celule rosii pana cand se va forma sira spinarii si isi va prelua rolul.

Saptamana 8 de sarcina marcheaza inceputul unei perioade pline de schimbari in dezvoltarea fatului. Incepand de acum pana in la 20 de saptamani, bebelusul va creste rapid dezvoltandu-si diverse parti ale corpului (ca inima si creierul) acestea devenind tot mai specializate si mai complicate.

Chiar acum se formeaza dintii si cerul gurii, in timp de urechile isi continua dezvoltarea. Pielea fatului e subtire ca o foaie de hartie iar venisoarele sunt clar vizibile.

Ce schimbari apar in viata dumneavoastra:

Va aflati in primul trimestru de sarcina, cand multe femei sufera tot felul de dureri specifice sarcinii. Probabil aveti probleme cu pastrarea mancarii in interior, raul de dimineata, cauzat de furtuna de hormoni din corp.

Vizitati baia din ce in ce mai des, uterul dumneavoastra creste si apasa pe vezica urinara; in plus, hormonii afecteaza nivelul de fluid din corp. Aceste simptome se vor diminua pe masura ce sarcina avenseaza. Talia dumneavoastra incepe sa se ingroase in aceasta saptamana, desi e inca greu de observat.

Daca va apasati usor pe abdomen, veti putea simti uterul ce e tot mai mare, acum e cam cat o minge de tenis de camp.

Femeile ce au deja un copil au muschii abdominali mai slabi si vor incepe sa isi ‘arate’ sarcina ceva mai tarziu decat cele ce sunt la primul copil.

Share this Story
 • Sarcina pe saptamani

  Sarcina in saptamana 6

  In saptamana 6 de sarcina,  inima bebelusului incepe sa bata. Nu va descurajati daca bataile nu pot fi ascultate inca. Aceasta ...
 • Sarcina pe saptamani

  Sarcina in saptamana 7

  In saptamana 7 de sarcina, embrionul are marimea unui bobulet de mazare. Embrionul are un cap supradimensionat in proportie cu corpul ...
 • Sarcina pe saptamani

  Sarcina in saptamana 8

  In saptamana 8 de sarcina, embrionul are acum aproape 2 cm, marimea unui bob de strugure. Are degetele si picioruse distincte, ...
 • Sarcina pe saptamani

  Sarcina in saptamana 9

  In saptamana 9 de sarcina, embrionul are intre 2 si 3 cm lungime si are aproximativ 2 grame. Incepand cu aceasta ...
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Sarcina pe saptamani

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...