4:54 am - Friday December 9, 2016

Sarcina in saptamana 6

In saptamana 6 de sarcina,  inima bebelusului incepe sa bata.

Nu va descurajati daca bataile nu pot fi ascultate inca. Aceasta se intampla de obicei mai tarziu. Ochii si urechile bebelusului incep sa prinda contur. Sistemul digestiv devine mai complex odata cu dezvoltarea stomacului si a intestinelor.

Acum bebelusul arata mai mult ca un mormoloc decat ca o fiinta umana.

Tubul neural ce va deveni mai tarziu cordul spinal, are neaparata nevoie de acid folic, pentru a preveni defectele ce pot aparea la nivelul tubului neural.

Ce schimbari apar in viata dumneavoastra:

Inca nu pareti insarcinata si s-ar putea sa nu aveti inca nici simptome dar embionul e foarte ocupat cu cresterea. Acum pot aparea scurgeri vaginale de culoare alba-galbuie, ce persista adesea pana in momentul nasterii.

Ele sunt expresia unei congestii a organelor genitale. Mergeti imediat la medic in cazul in care acestea cauzeaza dureri la nivel genital sau miros neplacut.

Unele femei insarcinate incep sa creasca imediat in greutate. Organismul retine mai multe lichide, ceea ce face ca formele si indeosebi fata sa se rotunjeasca. Exista uneori si modificari ale comportamentului, dorinta de a manca anumite alimente – poftele.

In mod normal simptomele de sarcina continua sau isi fac aparitia in aceasta saptamana a 6-a.

Daca va incadrati in tiparul clasic, veti simti “starea de rau” si nu doar dimineata, sani durerosi, oboseala si urinare frecventa. Toate aceste stari sunt normale, sunt iritantante, dar sunt o parte a starii prin care treceti si din fericire  nu vor dura pentru totdeauna.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.9/10 (12 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +9 (from 11 votes)
Sarcina in saptamana 6, 9.9 out of 10 based on 12 ratings
Articol din categoria: Sarcina pe saptamani
Articole Similare:

No comments yet.

Lasa un raspuns

Read previous post:
sarcina saptamana 7
Sarcina in saptamana 7

In saptamana 7 de sarcina, embrionul are marimea unui bobulet de mazare. Embrionul are un... mai mult »

Close