Sarcina pe saptamani

Sarcina in saptamana 39

Puteti fi sigura daca asteptati o fetita sau un baietel? Ati putea sa va dati seama tinand cont de dimensiunile dumneavoastra; baietii  sunt un pic mai mari decat fetitele.

Baieteii cu varsta de 39 de saptamani cantaresc aproximativ 3,100-3,500 kg si continua sa-si mareasca depozitul de grasime ce va ajuta la reglarea temperaturii corpului dupa nastere.

In saptamana 39-a de sarcina, organele bebelusului sunt complet dezvoltate, insa plamanii sunt printre ultimele sisteme ce vor atinge maturitatea completa. (chiar si dupa nastere, va dura cateva ore inainte ca respiratia sa se normalizeze). Creierul e ultimul organ ce se va maturiza complet.

Va intrebati ce culoare au ochii copilului? Bebelusii cu pielea maslinie au de obicei, la nastere,ochii gri inchis sau castanii – culoarea adevarata se va vedea dupa aproximativ 6 luni de viata.

Aproape toti bebelusii caucazieni au la nastere ochii de culoare albastru inchis si adevarata lor culoare – castanie,verde sau albastra- nu se poate preciza exact decat dupa cateva luni.

Fiti atenta la ochii bebelusului in primele minute dupa nastere. Culoarea nu se va pastra – expunerea la lumina va determina schimbarea culorii initiale a ochilor.

Bebelusul se poate naste oricand. Are intestinele pline cu meconiu, o substanta negricioasa ce va fi primul scaun al bebelusului dumneavoastra.

Cum se schimba viata dumneavoastra:

De acum incolo, greutatea dumneavoastra va ramane stabila, chiar scade un pic. Colul uterin se inmoaie si se va deschide partial; contractiile Braxton Hicks devin mai puternice.

S-ar putea sa va simtiti mai obosita sau mai plina de energie. Ambele stari sunt normale in aceasta perioada a sarcinii.

Odihniti-va cat mai mult, pregatiti-va pentru venirea bebelusului si faceti planuri de viitor. Plimbarile lungi pot ajuta la declansarea nasterii.

Multe femei elimina dopul de mucus cu o saptamana sau doua inaintea nasterii (altele il elimina chiar in momentul nasterii). Daca mucusul are culoarea roz sau contine sange, asteptati-va sa nasteti in zilele urmatoare.

Imediat ce incepeti sa pierdeti lichid amniotic, anuntati-va medicul ginecolog!

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Sarcina pe saptamani

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...