9:01 am - Sunday December 11, 2016

Sarcina in saptamana 37

Bebelusul continua sa ia in greutate, in jur de 30 g pe zi. Cantareste circa 3 Kg si are aproximativ 52 cm. in lungime.

Ce schimbari apar in viata dumneavoastra:

Posibil sa simtiti o crestere a presiunii in partea inferioara a abdomenului si faptul ca bebelusul incepe sa coboare in pelvis. Acest fenomen se numeste “angajare”; astfel, veti putea respira si manca cu mai multa usurinta.

Oricum, mersul pe jos va va incomoda – unele femei marturisesc ca simt cum bebelusul este gata sa iasa. Nu toti copiii primiparelor se angajeaza in timpul ultimelor patru saptamani de sarcina; unii asteapta pana incepe travaliul. In plus, s-ar putea sa aveti o permanenta senzatie de a urina.

Vestea buna e ca la sfarsitul saptamanii 37, sarcina dumneavoastra poate fi considerata la termen si veti putea naste oricand de acum incolo.( bebelusii cu varsta cuprinsa intre 38 si 42 de saptamani sunt considerati a fi nascuti la termen; un bebelus nascut inainte de 38 de saptamani e considerat prematur iar unul nascut dupa 42 de saptamani e considerat dupa-termen).

In timpul vizitei saptamanale, doctorul va verifica dilatarea (daca colul a inceput sa se deschida), stergerea (slabirea muschilor colului) si pozitia bebelusului.

Astfel, medicul va putea aprecia momentul in care bebelusul va aluneca in pelvis. Tine minte datele pentru a le putea comunica medicului in in momentul in care incepe travaliul. Continuati sa faceti exercitiile Kegel cel putin de 25 de ori pe zi.

Nasterea se apropie!

Ati discutat cu medicu despre optiunile pe care le aveti in legatura cu nasterea? Stiti ca puteti alege intre mai multe optiuni?

Trebuie sa discutati cu familia si prietenii in legatura cu ajutorul pe care vi-l pot acorda dupa nastere. Nasterea e o experienta coplesitoare si obositoare – odihniti-va!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (7 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +6 (from 6 votes)
Sarcina in saptamana 37, 10.0 out of 10 based on 7 ratings
Articol din categoria: Sarcina pe saptamani
Articole Similare:

No comments yet.

Lasa un raspuns

Read previous post:
sarcina saptamana 38
Sarcina in saptamana 38

Bebelusul cantareste acum aproximativ 3,200 Kg si masoara 52 de cm. E posibil ca acum... mai mult »

Close