Sarcina pe saptamani

Sarcina in saptamana 35

Bebelusul cantareste acum aproximativ 2,5 Kg iar lungimea lui e aproximativ a unui copil la termen, in jur de 48 centimetri.

Bebelusul se hraneste in continuare si incepe sa devina plinut; va avea nevoie de stratul de grasime, pentru a-si regla temperatura corpului.

Daca nu ati inceput pana acum sa-i vorbiti, e timpul sa o faceti; la 35 de saptamani, auzul bebelusului e complet dezvoltat. Nu va simtiti ridicola daca vorbiti toata ziua bebelusului. Unele studii arata ca bebelusii sunt mai atenti cand ridicati un pic tonul.

Daca sunteti ingrijorata ca ati putea sa-l nasteti inainte de termen, aflati ca 99% din bebelusii nascuti in saptamana a 35-a de sarcina supravietuiesc in afara uterului iar majoritatea nu au probleme deosebite.

Cu toate ca sistemul nervos central al bebelusului continua sa se dezvolte, plamanii sai sunt dezvoltati aproape in totalitate.

Ce schimbari apar in viata dumneavoastra:

Vizitati doctorul ginecolog mai des si faceti-va testele pentru streptococii din grupa B. Trebuie in plus, sa fiti consultata de medic pentru a stabili dilatarea colului uterin si eventuala slabire a muschilor acestuia.

Unele femei incep sa acuze o senzatie de amorteala in regiunea pelviana; deoarece greutatea bebelusului apasa pe nervii din regiune. Senzatia dispare abia dupa nastere.

Somnul devine problematic; durerile de spate si grijile legate de nastere va obosesc peste masura. Intindeti-va pe o parte si rugati-va partenerul sa va maseze pe spate. In somn, puteti visa urat; nu va speriati, e ceva normal.

Mancati 2400 calorii zilnic. Continuati sa va hraniti cat mia sanatos. Aveti timp mai tarziu de cure de slabire. Ganditi-va ca trebuie  sa ii oferiti bebelusului tot ce e mai bun pentru a se dezvolta.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Sarcina pe saptamani

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...