Sarcina pe saptamani

Sarcina in saptamana 34

Bebelusul cantareste acum aproximativ 2200 grame si are aproximativ 42 centimetri lungime.

Daca bebelusul nu s-a intors inca cu capul in jos, o poate face acum. Medicul va monitoriza cu atentie pozitia fatului in saptamanile ce urmeaza, pentru ca acesta se poate decide sa se intoarca invers in orice moment.

Craniul bebelusului e inca moale si nu e complet inchis, un motiv fiind acela ca poate iesi mai usor. Dar restul oaselor bebelusului sunt intarite. In plus, pielea sa incepe sa devina mai putin rosie si ridata.

Daca e baiat, testiculele ar trebui sa se gaseasca la locul lor. Ochii bebelusului sunt deschisi cand e treaz si inchisi cand doarme. Cea mai mare parte din pufulet (laguno) a disparut si este inlocuit cu un strat subtire de vernix.

Ce schimbari apar in viata dumneavoastra:

Daca sunteti mamica pentru prima data, capul copilului se poate muta in pelvis in aceasta saptamana, apasand  cu putere pe colul uterin (asta se intampla la aproximativ 50% din femeile aflate la prima sarcina).

Daca sunteti la a doua nastere, va puteti astepta ca aceasta sa se intample cu o saptamana inainte de nastere; pentru alte femei insarcinate asta nu se intampla decat in timpul nasterii.

Incheieturile si picioarele va sunt umflate spre sfarsitul zilei. Retentia apei, denumita edem, e mai pronuntata vara si spre sfarsitul zilei. Hidratarea corecta, poate ajuta la reducerea edemelor.

Organismul dumneavoastra si al bebelusului, mai ales rinichii, au nevoie de lichide. Daca incep sa ti se umfle mainile sau fata, vorbeste imediat cu medicul tau, poate fi semn de preeclampsie.

Asigurati-va de cunoasterea semnelor nasterii premature:

  •  crampe de genul celor din timpul menstruatiei (uneori insotite de diaree, indigestie, stari de voma)
  •  scurgeri vaginale apoase, rosiatice sau maron (uneori precedate de eliminarea unui dop de mucus)
  •  scurgeri de lichid amniotic din vagin
Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Sarcina pe saptamani

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...