Sarcina pe saptamani

Sarcina in saptamana 32

Bratele, picioare si corpul bebelusului continua sa se dezvolte; corpul e in sfarsit dezvoltat proportional cu capul bebelusului. Bebelusul cantareste aproximativ 1,800 Kg, are in jur de 40.5 cm si arata ca nou-nascutul.

Puteti observa ca bebelusul nu se mai misca atat de mult. Nu va ingrijorati, nu prea mai are loc in uterul dumneavoastra. Atata timp cat simtiti ca se agita, veti sti ca totul este in regula. Si chiar daca credeti sau nu, mai are mult de crescut.

Organele bebelusului continua sa se maturizeze si elimina apa prin vezica urinara, un exercitiu bun pentru procesul urinarii de dupa nastere.

Cu siguranta va intrebati ce face bebelusul; scanarea creierului fatului a pus in evidenta faptul ca acesta are perioade in care viseaza in timpul somnului in jurul celei de-a opta luni.

Bebelusul ce se naste acum are sanse foarte mari de supravietuire, dar sub ingrijire medicala (va trebui incubat neavand suficient tesut adipos/grasime pentru a-i tine de cald).

Ce schimbari apar in viata dumeavoastra:

Probabil ca ati crescut si dumneavoastra in greutate 1,300 – 1,800 Kg luna aceasta. E normal ca in ultimul trimestru sa castigati in greutate aproximativ 450 grame pe saptamana; bebelusul are o crestere accelerata in greutate inainte de nastere.

Se poate sa observati o cantitate mai mare de mucus pe care il elimininati, numit leucoree. Uterul dumneavoastra marit apasa pe diafragma, si s-ar putea sa simtiti ca nu puteti respira. Acest fapt se va rezolva atunci cand bebelusul va “cadea” (de obicei cu 2-3 saptamani inainte de nastere).

Bebelusul va umple abdomenul si somnul bun e un lux. Asazati-va pe o parte si sprijiniti-va pe perne.

Aparitia pericolului de preeclampsie

Umflarea picioarelor e un fapt obisnuit in partea avansata a sarcinii, dar daca incepe sa vi se umfle fata, sa aveti dureri mari de cap, dureri de burta, stare de voma sau ameteala, anuntati imediat medicul. Puteti suferi de preeclampsie; o stare ce trebuie atent monitorizata de medic.

Preeclampsia e boala caracterizata de tensiune ridicata si de exces de proteine in urina dupa 20 de saptamani de sarcina. Daca ramane netratata, preeclampsia poate duce la complicatii grave uneori ce pun in pericol si viata mamicii si a bebelusului.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Sarcina pe saptamani

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...