Sarcina pe saptamani

Sarcina in saptamana 31

Bebelusul are acum aproximativ 39 de centimetri si greutatea in jur de 1500 grame.

Bebelususl are plamanii si tractul digestiv dezvoltat aproape complet. Are o piele rozalie si un trup bine inchegat. Daca s-ar naste totusi in jurul acestei saptamani, ar sta inca in incubator pana la implinirea celor 40 de saptamani.

In saptamana 31 va continua sa-si inchida si sa-si deschida ochisorii. Probabil ca vede ce se intampla in uter, distinge lumina si chiar sursa acesteia.Daca ati aprinde o lumina in burta, bebelusul ar putea sa-si miste capul in directia acesteia sau chiar sa incerce sa 0 atinga.

Unii cercetatori sustin ca expunerea fatului la o sursa de lumina, stimuleaza dezvoltarea vederii. Dar nu va asteptati ca bebelusul sa aiba o vedere perfecta atunci cand se naste; nou nascutii pot vedea la o distanta de 20-30 cm.

In burtica, e inconjurat de lichid amniotic dar volumul va scadea pe masura ce bebelusul devine mai mare si va avea mai putin spatiu in uter. Pentru ca atat dumneavoastra dar si bebelusul continuati sa cresteti, nu va ingrijorati daca respiratia vi se ingreuneaza, daca simtiti ca nu mai aveti aer suficient; de vina e uterul ce apasa pe diafragma.

Bebelusul cantareste aproximativ 1,5 Kg si nu prea mai zburda. Plamanii sunt in curs de maturare si se formeaza surfactantul, substanta ce previne colabarea sacilor alveolari dupa nastere.

Bebelusului i-au crescut unghiile si probabil ca dupa ce se va naste va trebui sa-i faceti manichiura.

Cantati-i, vorbiti-i, povestestiti-i totul despre lumea in care va intra in curand.

Ce schimbari apar in viata dumneavoastra:

In jurul saptamanii 34 (sau chiar inainte de nastere, daca sunteti la a doua sau a treia sarcina), capul bebelusului se muta in pelvis, pentru a se pregati de nastere, lucru care iti va face respiratia un pic mai usoara.

Arsurile la stomac si indigestiile fiind un lucru obisnuit. Mancati mai des si cate putin, si beti multa apa.

Probabil ca veti incepe sa mergeti clatinat, ca o ratusca, deoarece sarcina va slabeste ligamentele din pelvis, permitand bazinului sa se dilate pentru a face mai mult loc pentru bebelus. Nu va faceti griji, nu veti merge toata viata asa!

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Sarcina pe saptamani

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...