Sarcina pe saptamani

Sarcina in saptamana 30

Bebelusul cantareste acum  aproximativ 1300 grame si are aproximativ 38 de centimetri.

 In ultimile 2 saptamani a luat in greutate aproximativ 350 grame. Bebelusul are inca pielea ridata insa incepe din ce in ce mai mult sa semene a bebelus. La baieti, testiculele se deplaseaza din vecinatatea rinichilor catre scrot.

La fete clitorisul e proeminent pentru ca nu e inca acoperit de labii (aceste il vor acoperi in urmatoarele saptamani, dupa nastere).

Capul bebelusului e mare, iar creierul creste cu o viteza mare in aceaste saptamani. Aproape toti bebelusii reactioneaza la sunete, la aceasta varsta. Scheletul, creierul, muschii si plamanii continua sa se maturizeze.

In acest timp bebelusul invata sa-si focalizeze privirea. Tot acum, ar trebui sa se aseze cu capul in jos, gata pentru angajare. Probabil simte contractiile Braxton Hicks (ce apar la intervale regulate) chiar daca dumneavoastra nu le percepeti.

Ce schimbari apar in viata dumneavoastra:

Nevoile alimentare ale bebelusului ating punctul maxim pe parcursul celui de-al treilea trimestru de sarcina. Aveti nevoie de multe proteine, vitamina C, acid folic, fier si calciu (aproximativ 200 miligrame se depoziteaza in oasele bebelusului zilnic).

Sfarcurile par ca si-au inversat directia? Ati putea deja sa alaptezi. Informati-va in legatura cu procedeul alaptarii.

Chiar daca deveniti din ce in ce mai greoaie, aveti nevoie in continuare de gimnastica. Inotati, plimbati-va, dansati, e ideal pentru femeile insarcinate.

Fundul uterului e mult deasupra ombilicului; ligamentele s-au slabit si puteti avea dureri de spate. Odihniti-va cu picioarele ridicate, pentru a evita edemele.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Sarcina pe saptamani

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...