Sarcina pe saptamani

Sarcina in saptamana 29

Bebelusul are greutate in jur de 1100 grame si o lungime de aproximativ 36,5 centimetri.

Bebelusul incepe sa creasca intr-un ritm mai lent, dar va continua sa castige in greutate aproximativ 1900 grame de acum si pana la nastere. Daca s-ar naste acum, ar fi capabil sa respire, dar va obosi repede si ar avea nevoie de asistenta medicala.

Tot acum, bebelusul poate sa-si deschida ochii si sa-si intoarca capul in uter daca sesizeaza o sursa de lumina care patrunde in acesta. Stratul de grasime este format si apar unghiile.

Ce schimbari apar in viata dumneavoastra:

Al treilea trimestru de sarcina incepe in saptamana a 29-a si in general se termina in saptamana a 40-a, uneori mai tarziu (Nu va speriati – 42 da saptamani e maximum! Dupa aceasta, daca inca nu ati nascut, medicul provoaca de obicei nasterea).

Daca nu ati mers inca, probabil veti incepe sa mergeti la medic o data la doua saptamani, pentru ca incepand cu luna a 8-a sa mergeti la medic saptamanal.

Pregatiti-va impreuna cu partenerul dumnvoastra nasterea. Ca parte a acestei pregatiri, nu e prea devreme sa incepti masajul perineului ce va va ajuta sa preveniti episiotomia sau ruptura acestuia in timpul nasterii.

Probabil ca nu veti putea face singura masajul, asa ca cereti ajutorul partenerului.

Ca sa aveti un somn odihnitor, folositi perne mai multe pentru a preveni insomniile si durerile de spate. Incercati sa dormiti pe o parte cu o perna intre picioare si alta sub burta.

Cele mai multe femei insarcinate iau in greutate in acest trimestru al sarcinii aproximativ 5 Kg.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Sarcina pe saptamani

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...