Sarcina pe saptamani

Sarcina in saptamana 28

Bebelusul cantareste acum aproximativ 900 de grame si are o lungime de aproximativ 35 centimetri.

Bebelusul clipeste, doarme si se trezeste la intervale regulate de timp, isi suge degetul mare.

Unii bebelusi adora sa-si suga degetul mare, chiar inainte sa se fi nascut. Sunt deja papilele gustative si fatul poate distinge intre dulce si acru; bebelusul poate avea chiar preferinte.

Auzul bebelusului se perfectioneaza si inima ii bate mai repede cand vorbesti; bebelusul va recunoaste vocea mamei.

Se poate chiar ca bebelusul dumneavoastra sa aiba capul complet acoperit cu par.

Unii experti sustin ca bebelusii incep sa viseze din saptamana a 28-a. Creierul lor este deosebit de activ, creste in dimensiune si devine mai complex, apar circumvolutiunile caracteristice acestuia.

Daca simti miscari ritmice jos, in pelvis, nu va speriati, bebelusul sughite fiindca a inghitit prea mult lichid amniotic.

Ce schimbari apar in viata dumneavoastra:

Uterul creste in continuare, iar bebelusul e asezat la jumatatea distantei dintre stern si ombilic. Incepeti sa aveti probleme cu respiratia pentru ca uterul e aproape de capul pieptului.

Pe tot parcursul celor trei luni de sarcina ce au ramas ati putea avea carcei la picioare, hemoroizi, varice si mancarimi ale abdomenului.

Daca se va dovedi ca aveti Rh negativ in faza initiala a sarcinii, probabil ca veti fi testata pentru determinarea anticorpilor Rh si vi se va face o injectie RhoGAM (TM) pentru combaterea incompatibilitatii.

Se mai poate in plus, ca incepeti sa aveti toane, accese de furie chiar, asta datorita prietenilor tai, hormonii. Pot aparea contractiile Braxton Hicks. In plus se poate sa va curga un lichid galbui din sani, colostrul.

Medicul va va chema la control la fiecare doua saptamani si va va lua tensiunea. Veti avea si bufeuri, mai ales in urma efortului fizic.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Sarcina pe saptamani

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...