Sarcina pe saptamani

Sarcina in saptamana 27

Bebelusul cantareste acum aproximativ 800 grame si are o lungime de aproximativ 34 cm.

Bebelusul creste, creste si iar creste. Pana acum i-ai auzit bataile inimii la controlul prenatal. Ai auzit cat de rapide sunt, in jur de 120-160 batai pe minut, de doua ori mai rapide decat ale tale.

Pielea bebelusului e inca ridata, dar  protejata de stratul de vernix.

Pleoapele bebelusului se vor deschide acum pentru prima data. Daca ochii bebelusului isi vor schimba culoarea, acest lucru se va intampla in primul an de viata.

Bebelusul raspunde mult mai puternic la sunete spre sfarsitul lunii a saptea, cand reteaua nervilor din ureche este completa. Bebelusul continua sa respire chiar daca o face in apa si nu in aer, dar e un exercitiu bun pentru mai tarziu (dupa nastere).

Ce schimbari apar in viata dumneavoastra:

Abdomenul se ridica cu aproximativ 5 centimetri pe saptamana. Puteti avea o tensiune in sani ce va creeaza discomfort. Purtati un sutien potrivit, chiar si noaptea, daca va ajuta. Incepand de acum, sunteti predispusa la infectii urinare, asa ca beti multa apa.

Trebuie sa consumati mai multe cereale si legume de acum inainte pentru ca bebelusul are nevoie de suplimente nutritive. Hrana bogata in fibre include painea, cerealele, lintea, orezul, ce sunt bogate in complexul de vitamine B si va va feri de constipatie.

Pielea dumneavoastra e intinsa. Incercati sa nu va scarpinati. Ungeti-va cu ulei de masline!

E indicat sa urmati cursuri in legatura cu nasterea daca nu ati facut-o pana acum. Luati notite pe care le puteti reciti daca mai tarziu deveniti nervoasa si speriata gandindu-va la nastere.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Sarcina pe saptamani

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...