Sarcina pe saptamani

Sarcina in saptamana 26

Bebelusul cantareste acum aproximativ 720 de grame si are o lungime de aproximativ 33 de cm.

Bebelusul e ocupat sa-si faca plamanii mari. Creste intr-un ritm rapid si simtiti loviturile puternice cand face tumbe. Bebelusul incepe sa simuleze respiratia dar nu are inca aer in plamani. La 26 de saptamani se poate observa reactia plamanilor fetusului la atingere.

Daca ai aprinde o lumina in abdomen, bebelusul si-ar intoarce capul spre aceasta, ceea ce, conform specialistilor, inseamna ca nervul optic functioneaza deja.

Ce schimbari apar in viata dumeavoastra:

E momentul sa va faceti un test al glicemiei. Veti bea un pahar cu solutie de glucoza apoi vi se ia o proba de sange.

Daca rezultatul e anormal, ceea ce se intampla in 20% din cazuri, veti face un nou test, de toleranta la glucoza, astfel se va determina daca suferiti de diabet gestational, sau aveti un exces de zahar in sange, o problema des intalnita in aceasta faza a sarcinii.

Poti sa apara dureri de maini sau incheieturi, sau puteti sa le simti intepenite. Toate tesuturile din corp sunt acum umflate astfel ca se creaza o presiune asupra capetelor nervilor ce strabat aceste tesuturi, ceea ce genereaza intepaturi si durere. Va poate ajuta daca purtati niste mansete stranse pe incheieturi. E indicat sa consumati vitamina B6.

Cu siguranta ca sunteti mai plinuta, fata devine si mai rotunjoara, gleznele se umfla.

In general lucrurile stau cam asa:  In primul trimestru mamicile iau in greutate cam 1,8Kg; in al doilea trimestru iau in greutate aproximativ jumatate de kg pe saptamana (cca. 6Kg in total); in ultimul trimestru in jur de 5 Kg.

Unele mamici acuza o scurgere din sani – galbuie, vascoasa din sani, numita colostru. Altele nu produc colostru decat dupa nastere.

Acest “prim-lapte” e bogat in anticorpi care-l vor ajuta pe bebelus sa fie ferit de boli, si e prima mancare pe care o va consuma acesta (daca alaptati). De obicei producerea lui are loc in primele 3-4 zile dupa ce ati nascut.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Sarcina pe saptamani

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...