Sarcina pe saptamani

Sarcina in saptamana 24

Bebelusul cantareste acum aproximativ 550 g si are o lungime de aproximativ 32 de centimetri.

Auzul sau e bine dezvoltat, iti poate auzi vocea, bataile inimii si huruitul din stomac. Bebelusul reactioneaza la zgomote puternice, voci familiare si muzica.

Studii numeroase indica faptul ca bebelusii prefera muzica clasica, in mod special Vivaldi. Pune-i “Anotimpurile” de Vivaldi bebelusului tau si fii atenta la miscarile sale. Sta nemiscat in partea “adagio” si se agita in sectiunea “allegro”?

In plus, vasele de sange din plamanii bebelusului se dezvolta, pregatindu-se pentru respiratie. Bebelusl incepe sa clipeasca. Ochii se deschid si se inchid frecvent, iar genele si sprancenele au aparut.

Daca s-ar naste acum, ar avea sanse de supravietuire (in jur de 85%) cu o ingrijire corespunzatoare (in sectia de prematuri).

Datorita progresului tehnologiei, un bebelus cu varsta intrauterina de 24 saptamani poate supravietui si in afara uterului daca e necesar, cu toate ca aproximativ 50% din bebelusii aflati in acesta situatie vor avea malformatii severe si permanente.

Ce schimbari apar in viata dumeavoastra:

Se poate sa fiti putin neindemanatica datorita schimbarii centrului de greutate. Gingiile pot sa va sangereze atunci cand va speli dintii, iar buricul va iesi in afara. Nu va speriati, dupa nastere va reveni la locul sau.

Pot sa va apara vergeturi si o linie mai inchisa la culoare intre buric si osul pubian. Aceasta va dispare si vergeturile probabil ca se vor estompa.

Inca mergeti la serviciu? Stati in picioaremult timp? Aveti grija sa purtati pantofi confortabili si cu tocul jos. Stati cu picioarele ridicate atunci cand ajungeti acasa!  Astfel va puteti feri de picioare umflate si edeme.

Acum e si perioada in care puteti merge intr-o vacanta de relaxare, inaintea nasterii.

E bine sa stiti ca dupa saptamana 32-a, companiile aeriene nu va vor mai accepta la bord – nu pentru ca ar fi periculos sanatatii  ci pentru a evita o nastere in avion.

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Diana Herlife
Load More In Sarcina pe saptamani

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also

Incepeti pregatirile inainte de a ramane insarcinate

Trei luni inainte de a ramane gravida Fa ...